Kevin Smith újra felépíti az ikertornyokat

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

2001. szeptember 11-e után komoly feladat hárult a filmesekre Amerikában: gondoskodniuk kellett arról, hogy a társadalom a leggyorsabban dolgozhassa fel a tragédiát. Ennek egyik módja volt, hogy egy időre betiltották a katasztrófafilmek vetítését, és minden erőszakos jelenetet tartalmazó alkotást levettek a műsorról. Számos produkció bemutatóját törtölték, vagy későbbi időpontra halasztották, egyes esetekben pedig korrekciót hajtottak végre a vágószobában.

Természetesen abban az időben is több hollywoodi produkció készült New York-i helyszínen, melyekből - egyezményes megállapodás szerint - kivágták, vagy számítógéppel retusálták azokat a felvételeket, melyeken az ikertornyok szerepeltek. Ilyen műveleten esett át a Pókember (melynek csak az ajánlóját és a plakátját korrigálták, magát a filmet nem), a Men In Black - Sötét zsaruk 2, a Zoolander, a Szerelem a végzeten és Al Pacino új filmje, a People I Know.

Ben Affleck hivatalos honlapjahttp://www.affleck.com/J.Lo hivatalos honlapjahttp://www.jenniferlopez.com/

Most, több mint egy évvel a katasztrófa után készül el az első olyan film, melybe viszont szándékosan belehelyezik az ikertornyokat, illetve azok számítógéppel létrehozott képét. A Jennifer Lopez és Ben Affleck főszereplésével forgatott Jersey Girl a 90-es években játszódik, és egyik jelenetéhez feltétlenül szükség volt a korabeli New York hiteles megjelenítésére.

Kevin Smith rendezőnek nem volt más választása, mint hogy mesterséges
módon újra előállítsa a World Trade Center tornyait. Így beszélt erről: "Nagyon boldog vagyok. Korhű filmről van szó, így újra fel kell építenünk az ikertornyokat." A Jersey Girl című romantikus vígjáték még az utómunkálatoknál tart, ezért a Világkereskedelmi Központ hű másait csak jövő év elején lehet látni a mozikban.