A Wahlberg fivérek párhuzamos karrierje

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A New Kids On The Block sokáig minden idők legnépszerűbb együttese volt, ma pedig már történelem. Az első fiúcsapat, mely később szinte műfajjá nőtte ki magát, olyan sokan követték a példáját. Donnie Wahlberg a nagyvárosi vagányt játszotta ebben a felállásban, csaknem 10 éven keresztül. Mikor véget ért a New Kids története, arra ébredt, hogy nincs semmi, amihez igazán értene. Addigra már családos ember volt, ezért mindenképp új munka után kellett néznie. Egy évig tartott, hogy rájöjjön, a színészet a következő meghódítandó terület számára. Első szerepét az Önpusztítók című filmben kapta 1996-ban.

Forrás: MTI
Reneszánsz ember

Donnie azonban kezdettől fogva karakterszerepeket kapott. Markáns arcának köszönhetően gonosz vagy félresiklott életű figurákat alakíthatott. Játszott gyerekrabló bűnözőt Mel Gibson oldalán a Váltságdíj című filmben, és elmebeteg gyilkost Bruce Willis partnereként a Hatodik érzék-ben. (Ez utóbbi szerepéért csaknem 20 kilót fogyott.) A híresebb alkotások mellett azonban több B kategóriás filmben, tévéfilmben és sorozatban játszott. Legújabb munkája a Dreamcatcher című horrorisztikus sci-fi, melyben Morgan Freeman a partnere, valamint a Boomtown című tévésorozat, melyben egy detektívet alakíthat.

Mark Wahlberg hivatalos honlapjahttp://www.markwahlberg.com/Donnie Wahlberg rajongói oldalahttp://www.donniewahlberg.com/

Markot a Boogie Nights főszerepe után kezdték komolyabban venni. Azóta minden évben több ajánlattal keresik meg, és egyre nagyobb sztárokkal dolgozik együtt. Legújabb filmjét, a Truth About Charlie című remake-et október végén mutatták be Amerikában. Jonathan Demme (A bárányok hallgatnak, Philadelphia) legújabb rendezése kedvező visszhangra talált, a kritika méltatta. (A női főszerepet alakító Thandie Newtont a legígéretesebb tehetségnek nevezték.) Közben Mark Wahlberg már a The Italian Job című akciókrimit forgatja Edward Nortonnal, Donald Sutherlanddel és Charlize Theronnal. (Ez szintén egy korábbi film remake-je.) Úgy látszik, a sok újraforgatott verzió jól jön neki: játszott A majmok bolygója újkori változatában is.

A The truth About Charlie honlapjahttp://www.thetruthaboutcharlie.com/A Dreamcatcher honlapjahttp://dreamcatchermovie.warnerbros.com/

A két fivér nem féltékeny egymás sikereire. Mark határozottan elutasítja, ha az újságírók rivális testvérpárnak hívják őket: "Tudom, hogy Donnie mennyire megdolgozott a tudásáért, sokat tanult és igazán jó színész. Addig nem lesz semmi problémánk egymással, amíg nem kezdi el elhalászni elölem a szerepeket." Donnie azonban nem törekszik erre, ő egyedül a női partnerekért irigyli Markot: "Egyszerűen nem hiszem el, hogy milyen nőkkel dolgozik együtt" - jegyezte meg. Arról egyelőre nincs szó, hogy a két testvér egy produkcióban szerepeljen.

Gy. D.