Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

John Cleese, a Monty Python's Flying Circus egykori tagja jelenleg Roald Dahl The Twits című gyerekkönyvén alapuló film forgatókönyvén dolgozik.

A nemrégiben az Államokba költözött angol komikus ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

A The Twits ugyanis az azonos nevű házaspár válogatott gusztustalanságairól és gondosan kitervelt gaztetteiről szól, így talán nem meglepő, hogy sokan a leghajmeresztőbb mesének tartják, amit valaha gyermekeknek írtak. (Mr. Twit kócos és ápolatlan szakálla például telis-tele van penészes ételmaradékokkal, míg Mrs. Twit egyik kedvelt szórakozása, hogy a legmegdöbbentőbb helyekre rejtse el az üvegszemét.)

Roald Dahl hivatalos honlapjahttp://www.roalddahl.com/getplugin/image.htmJohn Cleese honlapjahttp://bau2.uibk.ac.at/sg/python/Bio/Cleese.htmlMonty Python's Flying Circushttp://forum.origo.hu/forumServlet

Cleese és csapata már alá is írta a szerződést a The Walt Disney Companyval.

"A könyvben szereplő karakterek nagyon érdekesek, a cselekménynek azonban vannak hiányosságai, ezért Kirk De Miccóval, a társzerzőmmel kissé megváltoztattuk a történetet. Amitől szerintünk még viccesebb lett, és ebben szerencsére a Disney is egyetértett velünk" - nyilatkozta a komikus.