Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az [origo] filmklub programján: Isten városa

A rendkívül hatásos, modern és ösztönösen érzelmes film szinte kizárólag a Rio de Janeiro környéki favellák fiatal kamaszainak amatőrszínészi képességeire épít. A filmes nyelvet mesterien ismerő rendező alkotása úttörőnek számít a brazil filmművészetben, s lehetővé teszi a néző számára, hogy megismerkedjen a brazil társadalom ellentmondásaival.

A film végig Rio nyomornegyedében, az "Isten városa" nevű városrészben játszódik. A történet két fiú életét kíséri 15 éven keresztül, a hatvanas évektől a nyolcvanas évek elejéig. Noha a fiúk élete különböző irányban halad - az egyikük fotós lesz, a másik drogdílerként tengeti napjait -, sorsuk egy brutális véletlen során mégis összefonódik...

Ki írta a forgatókönyv alapjául szolgáló regényt?

A: Paulo Lins
B: Bret Easton Ellis
C: J. K. Rowling

Megoldásaikat erre az email-címre várjuk, a nyerteseket válaszlevelünkben személyesen is értesítjük.

Az Isten városa vetítésére filmklub-játékunkon nyerhet belépőket. A vetítésekre jegyet venni nem lehet, de minden helyesen válaszoló sorsoláson vesz részt, melyen 1+1 belépőt nyerhet 50 szerencsés játékosunk. A vetítés március 19-én 19 órától lesz a Művész moziban. A játék egy fordulós, ideje: 2003. március 10. - 2003. március 16. A sorsolásra 2003. március 17-én kerül sor. A játékban az Axelero RT munkatársai nem vehetnek részt.

Amennyiben kérdés merült volna fel önben a játékkal kapcsolatban, azt itt felteheti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről