Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Morgan Freeman is megkapta a csillagot

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIA több mint 30 évnyi töretlen filmes karriert produkáló sztár óriási megtiszteltetésnek érezte a kitüntetést. A csillagot tegnap adták át a 65 éves színész-producernek, akit igencsak meghatott az elismerés.


"Csillagot kapni a Hírességek sétányán az a dolog, amiben soha még csak reménykedni sem mertem. Ez a legnagyobb ajándék!" - mondta Freeman. "Tehetséges művészek egész életükben erre várnak, hiába" - fűzte hozzá az idősödő színész.

A 65 éves színes bőrű sztár nem akármilyen karriert tudhat magáának. A Tennessee állambeli Memphisben született, majd az egyetem után légiósként szolgált egy ideig. A hatvanas években, amikor a rasszista Amerikában a feketéknek szinte lehetetlen volt az előrejutás, Freeman nagy elismerést vívott ki a kritikusok körében színházi alakításaival.

A Dreamcathcer című film hivatalos honlapjahttp://dreamcatchermovie.warnerbros.com/

Az igazi átütő sikerre azonban még harminc esztendőt kellett várnia a sztárnak, a legnagyobb sikert a kilencvenes években alakított szerepei hozták meg számára. A Robin Hood, a tolvajok fejedelme, az Amistad vagy a Miss Daisy sofőrje című filmekben alakított figuráinak köszönhetően vált a sztár az egyik legkeresettebb színes bőrű színésszé.

A művész legújabb filmjét, a Dreamcatcher című Stephe King-adaptációt pénteken mutatják be az Egyesült Államokban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről