Eastwood már nem akar Piszkos Harry lenni

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A színészből rendezővé avanzsált Clint Eastwood Mystic River című filmjének Cannes-i vetítését követően felajánlották a 72 éves színésznek: játssza el újra Harry Callahan, ismertebb nevén Piszkos Harry szerepét.

A színész, aki 1971 és 1988 között öt alkalommal alakította az öntörvényű akcióhőst, mostanra már túl öregnek tartja magát a visszatéréshez: "Az embernek néha túl kell lépnie bizonyos dolgokon - Piszkos Harry is ilyen. Mostanában egész más foglalkoztat. Öreg vagyok már ehhez. Én is kedvelem az izgalmas akciófilmeket csakúgy, mint bárki más, de már nem jelent kihívást a számomra. Még mindig szeretném azt hinni, hogy van igény a komolyabb témájú és hangvételű alkotások iránt is."

A Mystic River három gyerekkori jóbarát (Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon) történetét mondja el, akiknek élete örökre megváltozik, amikor egyikük egy pedofil férfi fogságába kerül. "A manapság készülő produkciók költségeit tekintve ez egy alacsony költségvetésű filmnek számít. Nem a Mystic River - Újratöltve elkészítésére vállalkoztam" - tette hozzá Eastwood.