Hollywood legtitkosabb fegyverei

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az 1976-os tévésorozat alapján 2000-ben készített nagyfilm folytatása, a kasszasikerek jól sikerült második részeihez hasonlóan (Lásd: Halálosabb iramban, Terminátor 2, stb.) a Charlie Angyalai: Teljes gázzal is látványosabb és pörgősebb elődjénél.

Természetesen a bevált recepten nem sokat változtatott a rendező McG és csapata. A három lány (Cameron Diaz, Lucy Liu és Drew Barrymore) által alkotott csapat összeállítását a néhai Spice Girls is megirigyelhetné. Diaz a hosszú combú szőke, Liu az egzotikus szexbomba, Barrymore pedig a dögös vörös, s így bizonyára a férfi nézők mindegyike megtalálja a magának tetsző angyalkát.

A jelmeztervezők is kitettek magukért, a Joseph G. Aulisi által tervezett ruhák sokat sejtetőek, s tökéletesen idomulnak a szereplők személyiségéhez. Diaz kedves, kislányos jelmezei jól illenek "szőkenős" imidzséhez, míg Liu általában szigorú bőrszerkókban, Barrymore pedig Judas Priest-pólókban és hasonló rockerjelmezekben parádézik a filmben. A díszleteket is hasonló aprólékossággal tervezték meg, a film nyitójeleneteiben látható mongol bártól kezdve a koszos kikötői kiskocsmán át egészen az ódon színházteremig, ahol sor kerül a végső ütközetre.

"A film afféle szerelmes levél Los Angeles városának" - nyilatkozta McG a forgatási helyszínekről. "Miközben számos film tisztelgett már New York City előtt, Los Angelesszel mostohábban bánnak a filmesek. A mi filmünkben azonban nem látni kisboltokat, inkább L. A. egy rejtettebb oldalát, hihetetlen lokálokat, mint a díszes Los Angeles Theatre-t, John Lautner brilliánsan megtervezett lakásait, egészen különleges strandokat, amelyeket csak Észak-Amerika nyugati partján látni, San Pedro dokkjait vagy a Griffith parki obszervatóriumot - hogy csak egy párat említsek közülük"

A főszereplőkön kívül néhány ismerős arc is visszaköszön a vászonról, köztük a Crispin Glover által alakított Cingár, aki különös és titokzatos alakként újra feltűnik, sőt, bizarr románcba is bonyolódik az angyalok egyikével. Glover, akire talán a Vissza a jövőbe-filmekből emlékezhet a hazai közönség - ahol Marty McFly apját, George-ot alakította - maga tanácsolta McG-nek, hogy a Cingár dialógusait töröljék a forgatókönyvből.

"Nagyon megszerettem ezt a figurát" - meséli Glover. "Az embernek olyan érzése támad, hogy a Cingár egy más időzónában ragadt. A tény, hogy nem beszél, egyfajta némafilmes hangulatot külcsönöz neki. Szerintem a közönségnek azért tetszett, mert a figura alaposan megdolgoztatta a képzelőerejüket - és az emberi képzeletnél gazdagabb semmi sem lehet."