Star Wars III.: grandiózus kardpárbaj várható

Vágólapra másolva!
A StarWars.comon megjelent az első werkfilm a Csillagok háborúja legújabb epizódjának forgatásáról. A dokumentumfilm csak a honlap regisztrált előfizetői számára hozzáférhető.
Vágólapra másolva!

A felvételekbol többek között kiderül, hogy A Jedi visszatér-ben már látott Mon Calamari faj újra fel fog bukkanni és hogy Anakin már piros lézerkarddal küzd mestere, Kenobi ellen. Ewan McGregor pedig igyekszik minél jobban hasonlítani Alec Guinnessre, aki a klasszikus trilógiában az öreg Kenobi megformálója.

A harmadik epizód forgatása nemrég befejeződött, de a munka nagyobbik része még hátra van. A stáb első lépésként készít egy "kronológiai" vágást a filmből, amin Lucas tovább tud dolgozni. Ebbe illesztik bele azokat az ideiglenes animációkat és vizuális effekteket, amelyek révén áttekinthetővé válik, milyen is lesz a majdani film. Az első 25 perccel januárra készülnek el. Ha szükség lesz még kiegészítő jelenetekre, azokat márciusban fogják felvenni. 2004 karácsonyára pedig az alkotók már láthatják is harmadik részt, legelső formájában.

Mi nem vagyunk ilyen szerencsések, de az elejtett információmorzsákból már most is jó néhány dolgot tudni lehet az új Star Wars film sztorijáról. Például azt, hogy a film egy űrcsatával fog kezdődni. Ewan McGregor egy interjú során megerősítette, amit Rick McCallum producer korábban már kiszivárogtatott: a harmadik részben egy víz alatti harci jelenetre is sor kerül. Hayden Christensen elmondta, hogy hallható lesz Darth Vader jellegzetes lélegzése, továbbá azt állítja, hogy a kardpárbaj földrajzilag nagyobb távot fog átfogni, mint bármely korábbi kardjelenet a filmtörténetben. Sőt, Anakin megformálója szerint a vágástól függően akár a leghosszabb is lehet.

A Lucasfilm hivatalosan bejelentette: a film könyvváltozatát Matthew Woodring Stover fogja írni, aki már több Star Wars-regényt is magáénak mondhat. A kötet a harmadik epizód premierjével egy időben, 2005-ben jelenik majd meg.