Vágólapra másolva!
A most készülő Ördögűző: A kezdet című film első változatával olyannyira elégedetlenek voltak a producerek, hogy bizonyos részeket teljes egészében újraforgatásra ítéltek, sőt egyes alkotókat le is cseréltek. Az Ördögűző című klasszikus horror legújabb feldolgozásába így egy régebbi Bond-lány is beugrik.
Vágólapra másolva!

Az Ördögűző: A kezdet (Exorcist: The Beginning) című film az 1973-as klasszikus előzménye lesz, vagyis Pazuzu első felbukkanásának történetét meséli el. Merrin atyát ezúttal a svéd származású Stellan Skarsgard alakítja (Good Will Hunting, Szembesítés, Dogville), aki a cselekmény szerint a II. világháború után újraéledő Afrikában teljesíti küldetését.

Egy nap észreveszi, hogy egy helyi kisfiún különös betegség jelei mutatkoznak - épp olyanok, amilyet az Ördögűző eredeti változatásban láthattunk -, és ő az egyetlen, aki képes felvenni a harcot a kis testbe költözött gonosz szellemmel. A történet női főhőse egy ápolónő, Rachel, aki elkíséri az atyát kenyai útján, és közben beleszeret. A karaktert Paul Shrader rendező eredetileg a francia Clara Bellarra osztotta, a producereknek azonban olyannyira nem tetszettek a kész felvételek, hogy mindkettőjüket leváltották, és új forgatást rendeltek el.

A végső változat elkészítését így Renny Harlin irányítja majd, Rachel szerepébe pedig a lengyel származású Izabella Scorupco ugrik be, aki a James Bond-sorozat Aranyszem című epizódjával vált híressé.