Vágólapra másolva!
Julia Roberts bevallotta, hogy kevésbé szereti azokat a filmeket, melyekben abszolút főszerepet alakít, és szívesebben játszik olyanokban, melyekben több színész között oszlik meg a felelősség. Ezek kisebb terhet és kevesebb munkát jelentenek - ismerte be.
Vágólapra másolva!

Julia Roberts Oscar-díjas alakítása, az Erin Brockovich óta csak olyan filmekben vállal szerepet, melyekben nem egyedül viszi a prímet. Egy most készült interjúban bevallotta, hogy jobban kedveli azokat az alkotásokat, melyekben több főszereplő között oszlik meg a felelősség, mint amilyen az Amerika kedvencei, a Tripla vagy semmi, vagy a Szemből telibe című filmjei.

"Nagyobb móka, ha sokan szerepelünk egy filmben" - vallotta be egy interjúban. "Több mulatság és kevesebb munka. Márpedig én arra törekszem az életben, hogy minél több örömben legyen részem. Lehet, hogy önző vagyok, és kihasználom mások tehetségét arra, hogy rám is hulljon a dicsfényből, mert csak elveszem, és nem adom vissza, amit kapok."

A színésznő legújabb alkotása, a Mona Lisa mosolya is a csapatmunkára épített: a film egy elit kollégiumban játszódik, melynek begyöpösödött, konzervatív légkörét egy fiatal művészettörténet tanárnő (Julia Roberts) bontja meg. Az iskola fiatal diákjait (Kirsten Dunst, Julia Stiles és Maggie Gyllenhaal) felkavarja az új oktató szellemisége, aki ráébreszti őket arra, hogyan találhatják meg saját útjukat a boldogsághoz.

Julia Roberts így mesélt a filmmel kapcsolatos élményeiről: "Tegnap megkérdezte tőlem egy riporter, hogy mit keresek én ezek között a gyönyörű, fiatal lányok között, és nem volt-e nehéz reggelente a tükörbe nézni, és aztán elindulni a felvételekre. Aztán meg arról faggatott, hogy elgondolkoztam-e már a plasztikai sebészet csodáin. Szóval elég otromba kérdéseket kaptam az újságíróktól a kolléganőimmel kapcsolatban. És természetesen nem tudott hidegen hagyni ez a tapintatlanság. Még akkor sem, ha egyszerűen agyatlannak tartom az ilyen kérdéseket."

Hogy a riporternek mennyire nem volt igaza, és Roberts 36 évesen is milyen vonzó a vásznon, arról január 15-étől a magyar közönség is meggyőződhet.