Keira Knightley a jövő reménysége

Vágólapra másolva!
A Karibi-tenger kalózai női főszerepét alakító, mindössze 19 esztendős színésznőt tartják a legesélyesebbnek arra, hogy sikeres karriert fusson be Hollywoodban.
Vágólapra másolva!

A Csavard be, mint Beckham című komédiával befutó, angliai születésű színésznőt a brit Film Review magazin olvasói választották ki tíz olyan hölgy közül, akiknek jelenleg felfelé ível a csillaga a film fővárosában.

Az 1985-ös születésű Knightley olyan neveket utasított maga mögé, mint például az Elveszett jelentés sztárja, a szintént 19 esztendős Scarlett Johansson, akit jelenleg Hollywood legfelkapottabb új felfedezettjének tartanak. A szőke szépség a Film Review olvasói szerint a második legesélyesebb a szupersztár státusra.

A két fiatal hölgyet egy még ifjabb kolléganőjük, a mindössze 14 éves Keisha Castle-Hughes követi a listán. A bálnalovas című új-zélandi film főszerepét alakító leányzót idén a legjobb színésznő Oscar-díjára jelölték, ezzel ő lett a kategóriában valaha jelölt legfiatalabb művész.

A negyedik helyre futott be az Amerikai pszichó-ból és a Buffalo 66-ből ismert Chloe Sevigny, aki jelenleg Woody Allen legújabb filmjének, a Melinda and Melinda című vígjátéknak a forgatásán dolgozik a főszereplő Will Ferrell-lel. Ötödik lett a szintén Oscar-díjra jelölt Naomi Watts, akit a 21 gramm című dráma női főszerepéért kapta az elismerést. A szőke ausztrál szépség azóta igent mondott Peter Jackson rendező felkérésére, s ő alakítja majd a 2005-ben bemutatásra kerülő King Kong-remake-ben Ann Darrow szerepét.

Forrás: SPI
Az [origo] filmklub is vetíteni fogja a 21 gramm című filmet

A hatodik helyen a 10 dolog, amit utálok benned főszereplője, Julia Stiles lett, mögötte a A diszkó végnapjai és az Underworld című filmekben domborító Kate Beckinsale futott be. Rögtön utána az utóbbi alkotásban szintén megjelenő Sophia Myles áll, akit nemsokára a Trisztán és Izolda legújabb moziváltozatában láthatnak az érdeklődők. A listát a Mona Lisa mosolyá-ban is játszó Maggie Gyllenhaal és az Egy fiúról-ból ismert Rachel Weisz zárja.