Új producerrel készülhet a Sorstalanság

Vágólapra másolva!
Létrejött a Magyar Mozgókép Kft., mely átveszi a Sorstalanság szerződéseit és finanszírozását a Magic Mediától, miután a céget vezető Barbalics Péterben a rendező Koltai Lajos bizalma megrendült. A produkció segítségére siető Magyar Mozgókép Közalapítvány által létrehozott cég Hámori András kanadai producerrel kíván szerződést kötni, hogy vegye át a Sorstalanság további produceri teendőit.
Vágólapra másolva!

Hámori András korábban A napfény ízé-ben és a Max-ben is dolgozott már együtt Koltaival. Produceri tevékenységéhez többek között olyan filmek fűződnek még, mint David Cronenberg 1999-es eXistenZ - Az élet játék című filmje vagy Enyedi Ildikótól A bűvös vadász (1994).

A Sorstalanság sajtófőnöke, Gréczy Zsolt szerint nem született még döntés arról, hogy az MMK mennyi pluszpénzzel támogatja a produkciót, sem pedig arról, hogy mikor kezdik el újra forgatni a filmet. Ugyanakkor hozzátette, hogy egy-két héten belül ezek a kérdések eldőlnek - miként az is, hogy Hámori vállalja-e a produkciót.

A stábtagok kifizetéséről és az egyéb adósságokról Gréczy elmondta, hogy az új cégben fogják megvizsgálni a szerződéseket, ezután kerül majd sor ezek rendezésére.

filmhu