Pitt szerint a szoknya a jövő férfidivatja

Vágólapra másolva!
Hollywood egyik legférfiasabb színésze szerint egy év múlva divatba jön a szoknya a férfiak körében is. Pitt maga is szívesen viselte a ruhadarabot legújabb filmje, a Trója forgatásán.
Vágólapra másolva!

A 40 éves színész vasárnap, a Trója berlini bemutatóján azt nyilatkozta, a divatérzékeny férfiak jövő nyáron görög stílusú szoknyákban járhatnak majd, a hatalmas költségvetéssel készült filmes eposz bemutatója után. Pitt elmondta, Wolfgang Petersen rendező kérésére örömmel vett részt a díszbemutatón.

"A színészek lojálisak a rendezőikhez, és Wolfgang az egyik legjobb, akivel valaha dolgoztam" - nyilatkozta a Harcosok klubja és a Hetedik sztárja. "Tudom, hogy számára sokat jelent, hogy Berlinben tartjuk a premiert, és örülök, hogy a segítségére lehetek.0"

A Homérosz Íliász-ára épülő történet a görögök és a trójaiak között tíz évig dúló háborút mutatja be. Pitt a félisten Achillest alakította a közel háromórás filmben.

"Nem esett nehezemre a félmeztelen harcost eljátszani, mivel otthon mindig meztelen vagyok" - mondta a színész. "Felhívást intézek a férfiakhoz, hogy kezdjenek el szoknyában járni. A Trója hiteles korrajzot nyújt az ókori görögökről, s akkoriban teljesen elfogadott volt, ha egy férfi ilyen viseletben járt."

A legendás harcos megformálása érdekében Pitt napi három órát edzett egy fitnesztrénerrel, leszokott a dohányzásról, és meg kellett barátkoznia a szoknya viseletének gondolatával is.

"Színészként folyamatos átalakuláson kell keresztülmennünk, hogy hihető legyen a szerep, amit alakítunk" - tette hozzá. "Kemény fizikai munkát kellett végeznünk, hogy leforgassuk ezt a filmet, ugyanis Wolfgang nem akarta, hogy kaszkadőrök játsszák el a harci jeleneteket."

A tengeralattjáró című háborús filmet is rendező Petersen nem az Egyesült Államokban, hanem szülőhazájának fővárosában, Berlinben tartotta a Trója premierjét.

"Egyszerűen úgy éreztem, ezt kell tennem" - nyilatkozta a filmes. "Annyi távol töltött év után jó érzés volt hazajönni egy kicsit, és szerettem volna, ha egy ilyen hatalmas és csodálatos filmet hozhatok magammal, amikor visszatérek."

Németország Amerika után a második legerősebb filmes piaccal rendelkezik. A premieren a szakadó eső ellenére több mint 1000 rajongó várta Pittet és a Trója többi sztárját, a Hektort alakító Eric Banát, a Páris herceget játszó Orlando Bloomot és a Helénát megszemélyesítő Diane Krugert.

A Trója a hírek szerint a valaha leforgatott legdrágább filmek egyike lehet, a munkálatok ugyanis közel 200 millióba kerültek. A mitikus dráma május 13-án kerül a magyar mozikba.