Gombfoci-őrülteket üldöz Udvaros Dorottya

Vágólapra másolva!
Udvaros Dorottya, Ónodi Eszter, Csuja Imre és Scherer Péter főszereplésével kezdi meg jövő héten Kész cirkusz című filmjének forgatását Dyga Zsombor. A Tesó díjnyertes író-rendezőjének legújabb akcióvígjátékában három gombfoci-fanatikus kaotikus válási perpatvarba keveredik.
Vágólapra másolva!

A Tesó után ismét forgat Dyga Zsombor. A Kész cirkusz című akció-vígjátékban három lakótelepi gombfoci-fanatikus kezébe kerül egy számzáras retikül. De vajon mi az, ami olyan a fontos a kézitáskában? És miért lohol a nyomában egy kivénhedt focista, a nimfomán feleség, a macsó menedzserasszony, a cukorbajos civilhekus, no meg az agysebésznek korántsem nevezhető bankrabló-trió?

A három lakótelepi gombfocis srácot a Tesó-ból már ismert fiatal színészhármas, Welker Gábor, Schmied Zoltán és Elek Ferenc alakítja, míg a focista szerepében Scherer Pétert, a feleségében Udvaros Dorottyát, a civilhekuséban Csuja Imrét láthatjuk. Ónodi Eszter élete első gátlástalanul negatív karakterét játszhatja el a menedzsernő bőrébe bújva. Az IQ-csökkent bankrabló-triót Tóth József, Görög László, illetve a Família Kft. Lajosaként megismert Nagy Zoltán alakítja, de apróbb szerepekben feltűnik majd Hajós András, Kránitz Lajos és a Moszkva tér Royalját megszemélyesítő Szabó Simon is a filmben.

A forgatókönyvet a 34. Filmszemlén a legjobb fiatal forgatókönyvírói díjat elhozó Tesó-hoz hasonlóan ezúttal is a rendező és Lovas Balázs jegyzik. A könyv 110 oldala ellenére Dyga 80 percnyi hosszúságúra igyekszik kihozni filmjét, ugyanis gyakorlatilag egyetlen nagy ívű, fékevesztett tempójú akciójelenetté szeretné összegyúrni a párhuzamos szálakon futó sztorit. A gyors ritmust a Tesó-nál is bővebb mennyiségben adagolt külvárosi humor fogja könnyen emészthetővé tenni.

Az eredeti filmzenét most is az öttagú békásmegyeri formáció, az Uptown Fellaz fogja jegyezni, akik a Tesó funkys zenei világa után ezúttal rézfúvósokkal próbálják felidézni a 70-es évek akciófilmjeinek és krimijeinek 2004-re hangszerelt atmoszféráját. Igazi csemegének ígérkezik a film záródala, melynek feléneklésére a zenekar az underground elektronikus zenei szcénában nevet szerzett Senát kérte fel. A ghánai származású fiatal énekesnő nemrég debütált First One című albumával a magyar piacon.

A Kész cirkusz várhatóan decemberre készül el, s a 2005-ös Magyar Filmszemlén kerül először a nagyközönség elé.