Laetitia Casta hazafiakat provokál

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Laetitia Castát 1999-ben a francia polgármesterek választották ki a Francia Köztársaságot szimbolizáló Marianne modelljének. A Delacroix-festményről ismert, zászlót tartó nőalak mellszobra országszerte ott áll a polgármesteri hivatalok előtt. A Castáról mintázott Marianne képe emellett visszaköszön a bélyegekről, sőt az új francia euróérmékről is.

Ezek után nem csoda, hogy néhány francia hazafi nehezen tudja elfogadni, hogy Casta nem minden esetben viselkedik nemzeti szimbólumhoz méltóan. A 23 éves színésznőt sokan kritizálták amiatt, hogy szerepet vállalt egy környezetvédő csoport reklámjában, amelyben egy kaviárral teli medencében fürdik - adta hírül a BBC.

Ennél is nagyobb botrányt kavart, amikor Casta úgy döntött, hogy karrierje érdekében Párizsból Londonba költözik. A lakhelyváltás olyannyira megrázta a politikusokat, hogy felmerült Casta eltávolítása a szerepkörből. Az ország 36 ezer polgármesterét ezért újra megkérdezték, hogy a történtek ellenére is kitartanak-e Casta mellett. A válasz pozitív volt, így a színésznő megtarthatta címét.

A modern felfogású Marianne-nal kapcsolatos legújabb vitára Casta szerepválasztása adott okot. A szárnyát próbálgató színésznő ugyanis elvállalta egy melankolikus párizsi prostituált filmszerepét, s ez ellenérzéseket váltott ki néhány lelkes francia hazafiból. A franciák többsége azonban nem lát semmi kivetnivalót az utcalány szerepben. Ők még emlékeznek arra, hogy Marianne korábbi megtestesítői, így Catherine Deneuve és Brigitte Bardot sem akart mindenáron megfelelni az elvárásoknak, és jó néhány provokatív szerepet játszottak el karrierjük során.

Korábban:

Laetitia Casta Manhattanben szüli meg gyermekét

Ajánlat:

Laetitia Casta oldal sok képpel