Pedofil-filmet díjazhatnak a függetlenek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Hat jelölést kapott az Independent Spirit Award zsűrijétől az L.I.E című film, amely egy öregedő férfi és egy kallódó 15 éves kisfiú szexuális feszültségtől sem mentes barátságát meséli el. A film főszereplője, Brian Cox, aki korábban elsősorban akciószerepekben tűnt fel, fantasztikus alakítást nyújt a pedofil hajlamaival küzdő férfi szerepében.

A független filmes díj másik nagy favoritja a már a magyar mozikban is bemutatott Memento című mozi, amely egy rövid távú memóriazavarban szenvedő férfi fanatikus küldetését kíséri végig. A főszerepet alakító Guy Pearce (Szigorúan bizalmas) felesége gyilkosát keresi, miközben a poklok kínját állja ki betegsége miatt. Küldetésének mindent alárendel, ám végül kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik.

A díjátadás harmadik nagy kedvence a szintén egy nem mindennapi sztorit elmesélő Hedwig and the Angry Inch című alkotás, amely egy nagy sikerű off-Broadway előadás filmváltozata. A történet egy német származású rockzenészről szól, aki megváltoztatja a nemét, ám az előre nem látható következményekkel jár - írja a BBC.