A Pókember rekordbevétellel indított

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A Sony stúdió illetékeseinek bejelentése szerint a múlt héten bemutatott Pókember-mozi a nyitóhétvégéjén 114 millió dolláros bevételt produkált Észak-Amerikában, és ezzel minden idők legnagyobb első hétvégi bevételét elérő filmje lett. Az eddigi rekordot a Harry Potter és a bölcsek köve tartotta, amely 90,3 millió dollárral kezdett.

A Pókember a legjobb nyitó hétvége mellet a legjobb egy napi bevétellel is büszkélkedhet, hiszen szombati bevétele elérte a 43,7 millió dollárt. Sam Raimi mozija lett az a film, amely leggyorsabban érte el a 100 millió dolláros bevételt. A képregény-adaptáció azonban nem csak az Egyesült Államokban, hanem Ázsiában is meghódította a közönséget. Az amerikai premierrel egyidőben mutatták be ugyanis a filmet Malajziában, Szingapúrban, Thaiföldön és a Fülöp-szigeteken, ahol a Pókember szintén rekordbevételt hozó nyitóhétvégével indított. A mozi diadalútja valószínűleg tovább folytatódik a földrészen, hiszen a világ második legjobb piacának számító Japánban, május 11-én lesz a Pókember premierje.

A Pókember hatalmas lendületű nyitányával természetesen nem adott esélyt a hét többi premierfilmjének. A United Artists Stephen Dorff főszereplésével készült bandafilmje, a Deuces Wild csak a hetedik helyen nyitott, 2, 7 millió dolláros bevétellel. Ennél is rosszabbul járt a Dreamworks égisze alatt készült új Woody Allen-film, a Hollywood Ending, amelynek 2,2 millió dolláros bevétellel kellett beérnie - adta hírül a CNN.

A körülbelül 125 millió dollárból készült Pókemberért rajongott a közönség, legalább is a moziból kijövők véleményét felmérő kutatásból ez derül ki. A tinédzser lányok elsősorban annak örültek, hogy az akciófilmekhez képest erős a romantikus szál a moziban, míg a srácoknak Kirsten Dunst tetszett a legjobban. Az idősebb megkérdezettek pedig a film legnagyobb érdemének a lenyűgöző speciális effektusokat tartották. Meglepő módon a nézők mellett a szuperhősökkel általában kegyetlenül bánó kritikusok nagy része is lelkesedett a moziért, amelyet kiváló szórakoztató alkotásnak tartanak.

Bevételi eredményének köszönhetően Pókember valószínűleg túlszárnyalja az eddigi szuperhősök sikerét. A Columbia stúdió reményei szerint a film bekerül minden idők tíz legsikeresebb mozija közé, sőt egyes szakemberek szerint a Pókember még a Titanicot is letaszíthatja a trónjáról.

Korábban:
A Pókember tiszteleg a hősök előtt
New York már felkészült a Pókemberre


Ajánlat:
A Pókember-mozi honlapja
Sam Raimi-oldal

Fórum:
Negatív szereplők és antihősök

Könyvajánló:
Szuperhősök