Ewan McGregor, a mezítelen színész

Ewan McGregor sosem csinált problémát abból, ha egy filmben ruha nélkül kellett mutatkoznia. Peter Greenaway Párnakönyv című filmje, és ennek egyes jelenetei akkora hatást gyakoroltak az újságírókra, hogy a legfrissebb interjúkban is ezt a témát feszegetik. Az éppen zajló cannes-i filmfesztivál ráadásul ismét apropót kínált erre, minthogy McGregor egy újabb filmben mutatta meg legintimebb testrészeit.

Forrás: MTI"A privát életben soha! Illetve soha többé" - helyesbít Ewan McGregor, mikor arról kérdezik, hogy csak a kamera előtt, vagy nyilvános helyeken is szívesen mutogatja-e meztelen testét. "Nem vagyok exhibicionista, aki különböző partikon előkapja a szerszámát, meg minden. Úgy értem, volt olyan korszak az életemben, mikor hajlamos voltam efféle őrültségekre, de ez elég régen volt, és akkoriban sokat ittam. Mindennek azonban semmi köze ahhoz, hogy a filmekben levetkőzöm. Ez csakis a filmhez, mint műfajhoz való elkötelezettségemmel van összefüggésben. Szerintem a filmnek a valóságot kell visszatükröznie, és minthogy a való életben néha meztelenek vagyunk, a filmben sem szabad mást hazudnunk."

Ezért aztán Ewan McGregor David Mackenzie-vel, a Young Adam című film rendezőjével sem vitatkozott azon, hogy mennyit mutasson meg magából. A brit alkotásban Joe-t, a csavargót játssza, aki egy házaspár hajóján kap munkát. Egy nap egy női holttestet találnak a vizen, akiről kiderül, hogy Joe régi ismerőse. Miközben az ügyben a rendőrség nyomoz, Joe összejön a hajót birtokló feleséggel. McGregor partnere a filmben Tilda Swinton, a britek egyik legelismertebb színésznője.

A Young Adam premierjét a hétvégén tartották Cannes-ban, ahol a skót származású színész is megjelent. Felesége, Eve Maurakis francia látványtervező el volt ragadtatva az alkotástól, még a meztelen jelenetek sem zavarták. (A házaspár 8 éve lépett frigyre, és azóta két kislányuk született.) 

Forrás: ORIGO"Eve annyira gyönyörű és intelligens, hogy sosem csinál problémát az intim felvételekből. Egyetlen alkalommal bántotta őt a dolog: mikor terhes volt Clarával, és én a Trainspotting ágyjelenetét forgattam. Akkor is csak azért érintette érzékenyen, mert a hormonrendszere teljesen felborult. Nagy csatát vívtunk egymással. De ez volt az egyetlen eset, és ez is csak a hormonok miatt történhetett meg. Egyébként szót sem érdemel az egész. Végzem a munkám, amihez néha a vetkőzés is hozzátartozik, és ha olyan jó film kerekedik belőle, mint a Young Adam, akkor végképp jelentőségét veszti."

Ugyanakkor McGergor átérzi a helyzet bizarr voltát. "Persze, át tudom élni, milyen furcsa lehet a feleségemnek, hogy én a vásznon mély érzelmi viszonyba kerülök egy idegennel, és ha kell, meztelenre is vetkőzöm előtte. Ráadásul mindezt többszáz kíváncsi tekintet előtt teszem. De mit tegyek, ha egyszer ez a mukám? Eve-vel az egész életünket megosztjuk egymással, és ebbe a filmjeim beletartoznak."

Csakúgy, mint Ewan McGregor egyéb irányú merész vállalkozásai. Cannes-ba ugyanis nemcsak a Young Adam premierjére érkezett, hanem a Faster című dokumentumfilm kedvéért is, amelynek ő a narrátora. Az alkotás a motocross világát mutatja be, és a színész úgy csinált reklámot neki, hogy Cannes legelegánsabb szállodája előtt pattant nyeregbe, és próbálta ki a trükköket. 

Szerencsére semmi baja nem esett, és hamarosan (egy hónapon belül) visszatérhet Hollywoodba. A kisebb költségvetésű munkák után ugyanis megkezdi a Csillagok háborúja-sorozat legújabb részének forgatását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK