Csillag születik: Evan Rachel Wood

Az Átkozott boszorkák gyerekszerepét több tévésorozat követte, 1999-ben pedig bekerült a sikeres Once and Again című produkcióba, melynek három évig volt állandó szereplője. A fiatal kamaszokról szóló sorozat fordulópontot jelentett: az alig 12 éves kislányt már megismerték az utcán, és ő úgy érezte, kezébe kell vennie a sorsát. "12 éves koromig az anyukám készített fel minden szereplésre. Amikor viszont megkaptam a Once and Again főszerepét, elé álltam, és azt mondtam neki: 'Nézd, Mama, 12 éves lettem. Most már a magam útját szeretném járni!'"- emlékszik vissza.

Forrás: Intercom
Tizenhárom - Még több kép a filmből

Amikor a sorozat véget ért, Wood egy újabb lépcsőfokot tett meg a karrierjében: Al Pacino lányát játszhatta a S1m0ne - Sztárcsináló 1.0 című filmben. Természetesen nagyon izgult, hogy megállja-e majd a helyét Amerika egyik legnagyobb színésze mellett, de Pacinónak sikerült feloldania a gátlásait.

Mára pedig szinte hozzászokott a sztárok közelségéhez: a Tizenhárom című filmben Holly Hunter lányát alakította, és övé volt az abszolút főszerep; majd a The Missing című thriller következett Tommy Lee Jonesszal és Cate Blanchett-tel, jelenleg pedig Kevin Costner partnereként forgat a The Upside of Anger című alkotásban.

Forrás: Intercom
Tizenhárom - Még több kép a filmből

A Tizenhárom bemutatója óta már őt is komoly színésznőként tartják számon Hollywoodban, aki fiatal kora ellenére bámulatos mélységeket tud felvillantani a jellemábrázolásban. És mindemellett még sokoldalú is: táncol, képzett énekhangja van, fekete övet szerzett a Taekwondóban, lovagol és görkorcsolyázik. Álma, hogy egy nap a New York-i Broadwayn léphessen fel egy musicalben, a vásznon pedig Orlando Bloom barátnőjét játszaná szívesen. És mindez egyáltalán nem is lehetetlen...

Gy. D.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK