A jövő év nagy dobásai a neten

A 2004-es év három nagy hollywoodi produkciója (Jerry Bruckheimer King Arthur, M. Night Shyamalan The Village és a Coen fivérek The Ladykillers című filmje) az utómunkálatok utolsó szakaszában tart. Előzeteseik azonban már megtekinthetők az interneten.

A nagy történelmi filmek divathulláma söpör végig Hollywoodon, melynek három darabja kerül jövő évben vászonra. A Trója című film előzetese már hetek óta látható az interneten, Oliver Stone Nagy Sándor-filmje egyelőre a forgatás fázisában tart, a híres producer, Jerry Bruckheimer nevével fémjelzett King Arthur előzetese pedig most került fel a világhálóra.

Az Artúr király és a Kerekasztal lovagjai legendáját feldolgozó alkotás főként brit színészekkel készült, hogy a lehető leghitelesebb legyen. A címszerepet Clive Owen alakítja, Ginevra királynét pedig a fiatal Kiera Knightley, aki A Karib-tenger kalózai című filmben már dolgozott együtt Bruckheimerrel. A világ egyik legsikeresebb producere Antoine Fuquára bízta a rendezést, aki a Kiképzés című munkájával vált híressé.

2004-ben jelentkezik új filmmel M. Night Shyamalan is, aki továbbra ia a saját útját járja. A Hatodik érzék, a Sebezhetelen és a Jelek rendezője ezúttal is egy misztikus thrillert készített, melynek előzetese kivételes borzongást ígér. A The Village főszerepében Joaquin Phoenix látható, aki a Jelek-ben már dolgozott együtt a rendezővel, mellette pedig Adrien Brody, Sigourney Weaver és William Hurt mutatkozik be - ők azonban kimaradtak az előzetesből.

A Coen fivérek sem ültek tétlenül a Kegyetlen bánásmód című vígjátékuk befejeztével: máris elkészült legújabb munkájuk, a The Ladykillers. A Tom Hanks főszereplésével forgatott film egy 1955-ös krimi remake-je, mely nemcsak izgalmat, de humort is tartogat a nézők számára. A The Ladykillers előzetese szintén a héten kerül a netre. A három frissen elkészült összeállításból kiderül: Hollywood jövőre is gondoskodik igényes szórakoztatásról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK