Keira Knightley aljas fejvadász lesz

Vágólapra másolva!
Keira Knightley nemsokára elkezdi forgatni az igaz történeten alapuló Domino című akció-thrillert. Az Ain't it Cool News nevű filmes honlap szerint a forgatókönyv és a készítők neve garantálja, hogy zseniális film fog születni.
Vágólapra másolva!

A film középpontjában Domino Harvey, Laurence Harvey színész lánya áll, akit Keira Knightley alakít. A történet szerint Domino egy Beverly Hills-i katolikus iskolában nevelkedik. Beleveti magát a bulik, a csillogás, a fényűzés és a drogok világába, de csak ürességet talál. Átpártol az alteros fiatalok társaságába, de még közöttük is túl vadnak bizonyul. Domino odahagyja modellkarrierjét, hogy fejvadász legyen, mégpedig a rosszabbik fajtából. A forgatókönyvben számos utalás van a Beverly Hills 90210-ra, sőt még a tévésorozat egyes karakterei is felbukkannak. Domino fejében tanyáznak, és időnként görög kórus módjára beszélnek hozzá.

A rendező Tony Scott, aki többek között a Tiszta románc című kultikus akció-thrillert is készítette. A forgatókönyvet Richard Kelly írja, aki a Donnie Darko című szintén kultikus fantasy-scifit írta és rendezte. "A Domino a legklasszabb forgatókönyvírói munkám. Tony kilenc-tíz éve dolgozik ezen a filmen, és előttem már legalább négy íróval próbált együttműködni. Ha elkészül, ez lesz Tony minden filmje közül a legbizarrabb és legsokkolóbb. Remélem, hasonlítani fog a Tiszta románc-ra, mert az a kedvencem tőle. Terry Gilliam-típusú szellem lakozik Tonyban, csak ritkán fedi fel. Nagyon szeretném, ha most így tenne" - mondta Kelly.

A forgatókönyv kritikája szerint a Domino sokkal inkább Tony Scott stílusában fog készülni, mint Richard Kellyében. "Képzeljük el, hogy Charlie Kaufman akciófilmként írta meg az Egy veszedelmes elme vallomásai-t. Ilyesmi film lesz a Domino" - írta Harry Knowles, az Ain't it Cool News főszerkesztője. "Olyan kőkemény, mint a Narkó, olyan dilis, mint az Adaptáció, és olyan szexi, mint a Kill Bill."

A filmötletet korábban több hollywoodi stúdió visszadobta, mert túl körmönfontnak tartották a nagyközönség számára. A forgatás jövő hónapban kezdődik, a bemutatót 2005-re tervezik. A jeleneteket Los Angelesben és Las Vegasban fogják felvenni.

Keira Knightley hamarosan az Arthur király című történelmi kalandfilmben láthatják a magyar mozirajongók. A 19 éves színésznő jelenleg a Büszkeség és balítélet című Jane Austen-regényből készülő filmet forgatja Londonban.