A filmfesztivál zsűrielnökének megválasztott Quentin Tarantino nem akármilyen meglepetéssel készül a jeles eseményre. Az egyik legnagyobb európai filmes esemény során egyben vetítik le a Ponyvaregény rendezőjének legújabb, kettévágott alkotását, a Kill Bill-t.

A hírt a londoni Conrad Hotelben tartott sajtótájékoztatón jelentették be, a kung-fu és a spagettiwestern elemeit ötvöző akciófilmszatíra második részének premierje kapcsán. A hallgatóságban jelen volt a főszereplő Uma Thurman, illetve az általa alakított Menyasszony halálos ellenségeit játszó Darryl Hannah, David Carradine és Michael Madsen.

Miután a sztárok személyesen válaszoltak az újságírók kérdéseire, a sajtó munkatársai számára műholdas kapcsoláson keresztül Quentin Tarantino is nyilatkozott, aki elmondta, a cannes-i filmfesztivál nézői egy olyan változatban tekinthetik meg a Kill Bill második epizódját, amely össze van vágva az első résszel, s a filmélményt nem szakítja meg közben a stáblista. Tehát a szerencsések, akiknek lehetőségük lesz részt venni ezen a vetítésen, több mint 4 órányi vérengzést láthatnak majd.

A magyar filmrajongóknak sem kell azonban szomorkodniuk, vasárnap éjfélig ugyanis még részt vehetnek az [origo] filmklub játékában, s ha Fortuna melléjük áll, meghívást kapnak a Kill Bill Vol. 2 április 28-i premier előtti vetítésére. Ha nem látták az első részt, akkor is játsszanak velünk, mert a Best Hollywood jóvoltából 10 darab Kill Bill Vol. 1-DVD is gazdára talál majd.