A jövő év első felében Nicole Kidman két új filmmel örvendezteti meg rajongóit. A borzongást kedvelő közönségnek a The Interpreter című produkcióval tesz kedvére, amelyben vérre menő politikai összeesküvésbe keveredik, a Bewitched című komédiában pedig boszorkányos ügyességgel csavarja ujjai köré a kiszemelt halandó férfit.

2005 áprilisában érkezik a mozikba A cég-et jegyző Sydney Pollack filmje, a The Interpreter. Az Oscar-díjas rendező legújabb mozijában a törékeny színésznő partnere A titokzatos folyó-ban nyújtott alakításáért szintén Oscar-díjjal jutalmazott Sean Penn. A filmben játszik Catherine Keener, aki A John Malkovich-menet-ben John Cusackkel szerepelt együtt, illetve a Mennyei örömök klubjá-ból ismert Tsai Chin is.

A politikai thrillerben Nicole Kidman tolmácsot alakít, aki véletlenül kihallgatja, amint halálosan megfenyegetnek egy afrikai államfőt, aki beszédet készül mondani az ENSZ nagygyűlésén. Silvia rádöbben, hogy ezentúl rá is vadászni fog a gyilkos, ezért elszánja magát arra, hogy megakadályozza a terv végrehajtását. Ez csak akkor sikerülhet, ha egyáltalán életben marad addig, amíg talál valakit, aki hisz neki. Sean Penn alakítja Tobin Kellert, a szövetségi ügynököt, akit megbíznak a tolmács védelmével. A férfi gyanítja, hogy a nő nem mondja el a teljes igazságot. Tobin és Silvia nagyon különbözően látják a világot. Az egyikük ENSZ tolmácsként hisz a szavak szentségében és erejében, másikuk a titkosszolgálat ügynökeként inkább a viselkedésük alapján ítéli meg az embereket.

Az interneten elérhető előzetes is főként konfliktushelyzetekben, vitatkozás közben mutatja a két főszereplőt, de sejthető, hogy idővel meghitt kapcsolat fog köztük kialakulni. A thriller műfajához hűen Silviát folyamatosan lesi valaki, és a jól bevált ijesztgetős trükkök, például a sötét ablakban váratlanul felbukkanó arc, valamint a látványos robbantások sem hiányoznak.

Nicole Kidman másik legfrissebb mozija, a Bewitched  könnyedebb műfajba, a fantázia-vígjátékok közé tartozik. A rendező Nora Ephron, aki A szerelem hullámhosszán és A szerelem hálójában című romantikus komédiákat készítette. A film az ABC csatornán futó, '60-as évekbeli tévésorozat adaptációja. Nicole Kidman mellett Will Ferrelt, a Diszkópatkányok főszereplőjét láthatjuk majd. Olyan nagy múltú színészek, mint Shirley MacLaine és Michael Caine is feltűnnek a filmben, ők játsszák Kidman szüleit.

A vörös szépség Samanthát, a boszorkánytársadalom megbecsült tagját alakítja, aki századokon át élt az emberektől távol, most mégis beleszeret egy halandóba, Darrin Stephensbe. A családja tiltakozása ellenére úgy dönt, hogy feladja a boszorkányságot, és átlagos kertvárosi feleség lesz, családot alapít, a származását mégsem tudja megtagadni. A nőközpontú, pénzt nem ismerő társadalom, ahonnan jött, és a férfiak uralta, kapitalista világ összeütközései adják a komédia gernicét.

A Bewitched előzetesét is megnézhetik már a türelmetlen Kidman-rajongók az Interneten. Samantha piros ruhában, mókásnak szánt fintorgás közepette száguldozik egy seprűnyélen, hatalmas B-alakú kondenzcsíkot húzva maga után, miközben a szerencsétlen kiszemelt férfi kétségbeesetten kapaszkodik a járműbe. A vígjáték amerikai bemutatója július 8-án lesz.