Vágólapra másolva!
A Ghost agyagozós képsorait választották a filmtörténelem legromantikusabb jelenetének a Blockbusters szavazásán. Meg Ryan két filmje is előkelő helyre került, de a régi klasszikusok nem hatották meg a szavazókat.
Vágólapra másolva!

A Blockbusters által rendezett szavazás szerint minden idők legromantikusabb filmes pillanata a Ghost híres korongozós jelenete, amelyben Demi Moore és Patrick Swayze agyagtól maszatos kézzel ölelkezik.

A második legszívmelengetőbbnek választott képsor a Titanic-ban látható. A számtalanszor parodizált jelenetben Leonardo DiCaprio a hajó orrában repülni tanítja Kate Winsletet.

A romantikus komédiák királynője, Meg Ryan jól szerepelt a szavazáson, két filmje is bekerült az első ötbe. Harmadik lett A szerelem hálójában-ból az a jelenet, amikor az internetes románc betetőzéseképp a főhősnő először talákozik Tom Hanksszel szemtől szembe. A Harry és Sally újévi csókjelenete szerezte meg Billy Chrystal és Meg Ryan számára a negyedik helyet.

Ötödikként végzett a Mindenütt nő emlékezetes jelenete, amelyben a Reese Witherspoon és Josh Lucas által megformált főszereplők a tengerparton állnak, és egymás után két villámcsapás rázza meg a tájat. A hatodik legromantikusabb jelenetet fölvonultató film a Nászok ásza lett, amelyben Adam Sandler egy repülőgép első osztályáról énekel Drew Barrymore-nak.

A romantikus műfaj legnagyobb klasszikusai, a Casablanca és az Elfújta a szél föl sem került a Blockbusters listájára.