Keira Knightley beolvas a férfiaknak

Vágólapra másolva!
Keira Knightley rajongói most megbizonyosodhatnak róla, hogy a szépséges színésznő ugyanolyan bájosan mutat 18. századi kosztümben, mint rövid hajjal, atlétatrikóban. A Büszkeség és balítélet előzetesével egyidőben a Domino című film új képkockái is fölkerültek a világhálóra.
Vágólapra másolva!

Jane Austin Büszkeség és balítélet című regényének adaptációjában Keira Knightley, a Csavard be, mint Beckham és A Karib-tenger kalózai sztárja alakítja Elizabeth Bennetet, az öntudatos fiatal hölgyet. A 18. század végi Angliában egy átlagos lány legfőbb vágya, hogy férjhez menjen egy vagyonos és jóképű férfihez. Elizabeth-et azonban nem ilyen fából faragták. Mikor megismerkedik a fess, ám gőgös és sznob Mr. Darcyval, a két nem klasszikus párharca veszi kezdetét.

Az előzetesben gyönyörű angol tájat látunk, az úton egy fogat érkezik. Az öt Bennet-nővér otthonában nagy az izgalom, a lányok szüleiket faggatják a titokzatos jövevény külsejéről, családi állapotáról, végül az anyuka kiadja az utasítást: Viselkedjetek természetesen!

Betoppan Mr. Collins, az Elizabeth-nél csaknem egy fejjel alacsonyabb udvarló. A lány egy ideig bajlódik vele, végül elszalad tőle, és a szülei hiába győzködik, hogy fogadja el a férfi házassági ajánlatát. Az anya látva Elizabeth makacsságát sírógörcsben tör ki.

Következik a kosztümös filmekből elmaradhatatlan báljelenet, ahol a lány először pillantja meg Mr. Darcyt, aki a továbbiakban egyáltalán nem úgy viselkedik, ahogy az egy udvarias lovagtól elvárható lenne. Ha bárkinek kétségei támadnának, a narrátor hangja mindent megmagyaráz: "Elizabeth rájön, hogy az egyetlen ember, akit nem tud elviselni, az egyetlen ember, akinek nem tud ellenállni." A lány egy heves jelenetben Darcy fejéhez vágja, hogy ő az utolsó férfi a földön, akihez hozzámenne feleségül, de a tekinetetekből már kiolvasható, hogy ebből csók lesz, még ha azt ki is spórolták az előzetesből.

Elizabeth apját Donald Sutherland játssza, aki nemrég a Hideghegy-ben és Az olasz meló-ban szerepelt, az anyát a Titkok és hazugságok-ból és a Fűbenjáró bűn-ből ismert Brenda Blethyn alakítja. Mr. Darcyt szerepében a sármos Matthew Macfadyent láthatjuk, akit korábban tévéfilmekben nyújtott alakításaiért díjaztak. A filmben feltűnik az Oscar-díjas Judi Dench is.

A Büszkeség és balítélet bemutatója szeptember 23-án lesz. Keira Knightley egy kevésbé nőies szerepben, fejvadászként is látható lesz hamarosan a Domino című filmben, mely november 4-én kerül a mozikba. Addig is a film három új képkockáját lehet mostantól szemrevételezni a világhálón. Az egyiken cigarettával, bekötött kézzel, rövid hajjal és atlétatrikóban láthatjuk a színésznőt, a másikon egy rosszarcú férfi mellett állva gyanakodva néz, a harmadikon bőrdzsekiben feszít, és kést szorongat a kezében.