Marslakók és muszlimok - heti filmbemutatók

Vágólapra másolva!
Ezen a héten még mindig tart a Moziünnep utáni levezetés időszaka, csak két film verseng a nézők kegyeiért: Spielberg és Tom Cruise agyonreklámozott szuperprodukciója, melyben a marslakók végső csapást mérnek a földre, és Ken Loach modern Rómeó és Júlia története egy muszlim fiúról és katolikus szerelméről.
Vágólapra másolva!

War of the Worlds - 2005
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Miről szól? Ray, a hétköznapi dokkmunkás kellemes hétvégére készül gyerekeivel, akiket válása óta csak a hétvégéken láthat. Nem sejti, hogy az átlagosnak induló nap fordulópont lesz az emberiség történetében, mert a marslakók lerohanják a Földet.

Ki a rendező? A kétszeres Oscar-díjas Steven Spielberg, akit az Empire magazin olvasói nemrég megválasztottak minden idők legnagyobb rendezőjének.

Kik a szereplők? A főszereplő Tom Cruise, aki az utóbbi hetekben tett róla, hogy minél nagyobb figyelem irányuljon a Világok harcá-ra, a rossz nyelvek szerint még eljegyzése is csupán reklámfogás volt. Filmbéli partnere Dakota Fanning, a felkapott gyerekszínész, aki a Bújócska című thrillerben Robert De Niro kislányát alakította. A Titokzatos folyó mellékszerepéért Oscar-díjjal jutalmazott Tim Robbins és Miranda Otto, A Gyűrűk Ura Éowynje is szerepel a filmben.

Még valami? A film annak a klasszikus H. G. Wells sci-fi regénynek a feldolgozása, melynek Orson Welles szerzett világhírt botrányos rádiójátékával 1938-ban. A produkció ugyanis kissé túl valósághűre sikerült, a műsor elejéről lemaradt hallgatók elhitték, hogy tényleg támadnak a marslakók, és országszerte kitört a pánik.