Vágólapra másolva!
Ezen a héten újra széles a választék premierfilmekből. Csokigyárban randalírozó elkényeztetett kölkökkel, megalkuvú rockerekkel, balsors sújtotta norvégokkal, pigmeusokkal barátkozó tudósokkal és a digitális háttér előt röpködő Jude Law-val találkozhatunk a moziban.
Vágólapra másolva!

Charlie and the Chocolate Factory - 2005
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: InterCom

Miről szól? A szegény családból származó kis Charlie bekerül a szerencsés öt gyermek közé, akik meglátogathatják Willy Wonka hírhedt csokigyárát, amelyet még senki sem látott belülről.

Ki a rendező? A bizarr hangulatú filmjeiről ismert Tim Burton, az Ollókezű Edward és az Ed Wood rendezője.

Kik a szereplők? Johnny Depp ifjú partnere ismét Freddie Highmore, akivel az Én, Pán Péter-ben is együtt játszott. A nagypapát David Kelly alakítja, akit a Lottózsonglőrök-ben láthattunk. A filmben szerepet kapott a rendező felesége, Helena Bonham Carter, Noah Taylor, aki legutóbb az Édes vízi élet-ben szerepelt, valamint a Csillagok háborúja Dooku grófja, Christopher Lee.

Még valami? A film Roald Dahl 1964-es sikerkönyve alapján készült. Johnny Deppet azzal vádolták, hogy Willy Wonka figuráját Michael Jacksonról mintázta, de a színész azt állítja, hogy ha egyáltalán ötletet merített valakiből, az Howard Hughes, a különc milliomos volt, akiről Scorsese Aviátor című filmjét forgatta.