Új mutációk az X-Men harmadik részében

Vágólapra másolva!
Már megtekinthető az interneten az X-Men-sorozat harmadik részének rövid előzetese. A legfrissebb epizódban a mutánsok bandája új tagokkal szaporodik: egy kék fejű bestiával és egy kistermetű angyallal.
Vágólapra másolva!

Miután az első két X-Men-film rendezője, Bryan Singer ráunt a mutánsokra, és úgy döntött, inkább a délceg Superman karrierjét egyengeti tovább a Superman Returns-zel, a Marvel stúdiónak új rendező után kellett néznie. Némi bizonytalankodás után letették a garast Brett Ratner, a Csúcsformában és A vörös sárkány rendezője mellett.

Az X-Men 3-ban visszatérnek az első két film főhősei: Xavier professzor (Patrick Stewart), Farkas (Hugh Jackman), Vihar (Halle Berry), Jean Grey (Famke Janssen), Küklopsz (James Marsden), Magnetó (Ian McKellen), Rejtély (Rebecca Romijn), és Rouge (Anna Paquin). Ahogy az előzetesből is kiderül, mellettük új mutánsok bukkannak fel: "Kékszakáll", azaz a Bestia (Kelsey Grammer, akit leginkább A dumagép című tévésorozatból ismerhetnek a magyar nézők) és a termetéhez képest hatalmas hófehér szárnyakkal ékeskedő Angyal. Utóbbit az ifjú színésztehetség, Ben Foster alakítja, akinek első emlékezetes szerepe Ben Kurtzman megformálása volt Barry Levinson Szabad a szerelem című filmjében, majd a Sírhant művek című HBO-sorozatban tűnt fel Claire szexuális orientációját illetően bizonytalan képzőművész-hallgató barátjaként.

A cselekmény egy gyógyszer körül bonyolódik, amely képes megszüntetni a főhősök mutációit. Emiatt a mutánsoknak dönteniük kell: különleges kívülállók akarnak maradni, vagy inkább beilleszkednének a "normális" emberi társadalomba? A Bestiát alakító Grammer ezzel kapcsolatban így nyilatkozott: "Korábban sosem gondoltam rá, hogy egy képregény-feldolgozásban vállaljak szerepet. De ez az alkotás arról szól, hogy milyen kívülállónak lenni, és ezt az érzést mindenki átéli időnként. Szerintem a rajongókat is ez a történet fogja meg, és nem a rendező vagy a szereplők személye."

A történettel kapcsolatban Avi Arad, a Marvel stúdió elnöke azt ígéri a rajongóknak, hogy nem fognak csalódni: "Amikor meglátják, milyen nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy hűek maradjunk a történethez és a figurákhoz, újra eszükbe jut majd, hogy miért váltak a sorozat rajongóivá."

Az X-Men 3-at Amerikában 2006. május 26-án mutatják be, a hazai premier jövő nyáron várható.