Nicole Kidman alakíthatja Diane Arbust a fotóművész életéről készülő filmben. A Fur című alkotás végigkíséri a csodabogarakat fényképező művész sorsát a divatfotós kezdetektől egészen az öngyilkosságáig.

Nicole Kidmant szeretnék szerződtetni a Diane Arbus fotóművész életét feldolgozó Fur című film főszerepére, partnerének Robert Downey Jr-t szánják. A Fur-t Steven Sheinberg, A titkárnő alkotója rendezi. A diliházból szabadult lány munkahelyi szado-mazo kalandjairól szóló 2002-es vígjátékot két kattintással elkezdheti nézni az [origo] tékában. A forgatókönyvet A titkárnő szkriptjét is jegyző Erin Cressida írja Patricia Boshworth Diane Arbus: A Biography című könyve alapján.

Diane Arbust a huszadik század egyik legnagyobb fotóművészének tartják. Különös, olykor zavarbaejtő képei a társadalom peremén élő, külsőségekben is rendhagyó embereket ábrázolnak.

Arbus divatfotósként kezdte pályáját férje, Allan oldalán, de későbbi modelljei transzvesztiták, ikrek, törpék, utcán élő emberek és elmebetegek közül kerültek ki. Az éles megvilágításnak köszönhetően a képek köntörfalazás nélkül szembesítik a nézőt a különös figurákkal, akik egyenesen a kamerába néznek. Arbus 1971-ben öngyilkos lett. Ő volt az első amerikai fotós, akinek az alkotásait kiállították a Velencei Biennálén.

"Nagyon sokszor fotóztam csodabogarakat" - mondta Arbus egy 1965-ös interjúban. "Imádtam őket, és még most is szeretem néhányukat. Nem ők a legjobb barátaim, de szégyenérzettel vegyes tisztelettel nézek rájuk. A legtöbb ember úgy éli le az életét, hogy állandóan attól retteg: valami szörnyűség történik vele. A modelljeim már ezzel a szörnyűséggel születtek. Ők már átmentek az élet nagy próbáján."

Tavaly még úgy volt, hogy az alkotók Samantha Mortonra bízzák a főszerepet, de végül mégsem sikerült megegyezniük az angol színésznővel, akit 2002-ben Oscar-díjra jelöltek az Amerikában című romantikus drámában nyújtott alakításáért.

Kidman zsúfolt munkarendje ellenben most kissé fellazult, mivel az Eucalpytus című ausztrál film még a forgatás megkezdése előtt összeomlott. A stúdió a forgatókönyvvel kapcsolatos problémákra hivatkozik, de egyes források szerint a férfi főszereplő, Russell Crowe rigolyái miatt esett kútba a projekt.

Az Oscar-díjas színésznő hamarosan a Bewitched című produkcióval, a '60-as évek népszerű komédiasorozatának filmváltozatával jelentkezik a mozikban. A közeljövőben mutatják be A tolmács című thrillert is, amelyben szintén Kidman játssza a főszerepet. Robert Downey Jr-t a magyar közönség utoljára a Gothiká-ban láthatta.