Keanu Reeves életre kelti Szindbádot

2005.03.09. 15:33

Keanu Reeves kelti életre az Ezeregyéjszaka nyughatatlan hajósát Rob Cohen új Szindbád-filmjében, amelyben Aladdin lámpásának keresése közben bonyolódik fantasztikus kalandokba a hős.

Keanu Reeves, a Mátrix sztárja elvállalta a The 8th Voyage of Sinbad főszerepét. A Columbia Pictures stúdió filmjét Rob Cohen, a Sárkányszív és a Halálos iramban című akció-thriller alkotója rendezi.

A film a nyolcadik századi Kínában játszódik, ahol az Ezeregyéjszaka legendás hőse Aladdin lámpásának keresésére indul társaival. Az úton találkoznak egy gyönyörű császárnővel, fantasztikus teremtményekkel küzdenek meg, és szembekerülnek a lázadó kínai hadvezérrel, aki természetfeletti erők segítségével tör a birodalom ellen.

Nem ez lesz a Columbia Pictures stúdió első Szindbád-filmje. 1958-ban mutatták be a Szindbád hetedik utazásá-t, ezt követte 1964-ben a Szindbád arany utazása és három évvel később a Szindbád és a tigris szeme.

Az 1947-es Szindbád, a tengerész című filmben Douglas Fairbanks Jr. alakította a hajóst, az évek során pedig Sebastian Cabot, Gene Kelly, Shemp Howard és Lou Ferrigno is kipróbálta magát a szerepben. A Huszárik Zoltán-féle 1971-es magyar változatban Latinovits Zoltán játszotta Szindbádot. A témát legutóbb a Dreamworks stúdió dolgozta fel a Szindbád: A hét tenger legendája című animációs filmben, amelyben Bard Pitt kölcsönözte hangját a címszereplőnek.

A The 8th Voyage of Sinbad producere Neal Moritz lesz, aki korábban is dolgozott már együtt Rob Cohennel, például az XXX című akciómoziban. Ez lesz a hetedik közös filmjük.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK