Van, aki kérés nélkül is megteszi, mások csak extra gázsiért vagy a művészet nevében - a színésznők hozzáállása eltérő a filmvásznon való vetkőzéshez. A nyáriatlan időjárást kompenzálva az [origo] filmklub összeállítása lesegíti a melltartót a világ legnépszerűbb színésznőiről, és emlékezünk a közelmúlt filmtörténelmének tíz hálás topless pillanatára. (Köszönet az Amorf Ördögöknek a címért!)

Stanley Kubrick hattyúdalával kapcsolatban igen széles spektrumban oszlanak meg a vélemények, ráadásul sem a rendező, sem a Cruise-Kidman házaspár nem élte túl sokkal a kimerítő forgatást. Egy haszonélvezője azonban biztosan volt a Tágra zárt szemek-nek: Nicole Kidman karrierje azóta szárnyal, és számos kiváló drámai szerepben mutatta meg tehetségét (felöltözve).

A klasszikus pillanat a második percnél található, innentől azonban erősen lefelé ível a film erotika-mutatója. Nicole kevésbé telt idomait dicsőítik a skandináv típus kedvelői, de érdemes kiemelni a film plakátjára is felkerült oldalpillantást és Chris Isaak aláfestő zenéjét is (Baby Did a Bad Bad Thing).

További kitárulkozás: Kubrick kamerája és akkori férjura egyszeri és megismételhetetlen pillanat tanúi voltak, Nicole azóta nem meztelenkedett többet a vásznon.

Kattints és vetkőztesd le Nicole Kidmant!