A szerelem éledése

2005.10.06. 11:25

Börtön, családi problémák, mindent elsöprő szerelem és főbelövés az új kamaszfilmben. Már megtekinthető az interneten Mark Milgard megindító rendezői debütálásának előzetese.

Amikor az álmodozó, problémás kamaszfiúk felnőnek, hivatást választanak. Némelyikük filmrendező lesz. Úgy tűnik, ezek a fiúk szeretnek elsőként egy jól ismert, intim témához nyúlni, és álmodozó, problémás kamaszfiúkról készítenek filmet. Így tett Michael Cuesta - aki később a Sírhant művek sorozat egyik rendezője lett - első nagyjátékfilmjével, a L.I.E.-val, amelyben egy tizenöt éves fiú küzd a felnőtté válás és saját homoszexualitása problémájával. Vagy Mike Mills, a sikeres videokliprendező, amikor elkészítette a Thumbsucker-t egy ujjszopásról leszokni képtelen kamaszsrácról. És most megérkezett Mark Milgard is, aki a Dandelion (Pitypang) című kamaszfilmmel debütál.

A Dandelion főszereplője egy idahói fiú, Mason, aki a fiatalkorúak börtönébe kerül egy olyan bűntettért, amelyet nem is követett el. A rácsok mögül kikerülve se vár rá szép élet: szeretettelen apja, elnyomott anyja és a valóságtól elszakadt második világháborúnál leragadt nagybátyja között élő halottként tengeti napjait.

Egy napon új lány költözik a környékre, Danny. Mason hamarosan beleszeret a bátor, vadóc lányba, és bár Danny anyja megpróbálja távol tartani őket egymástól, a két kamasz közt mély kapcsolat szövődik, amely újra értelmet ad Mason mindennapjainak.

Az interneten megtekinthető előzetesben megismerjük Mason szerepében Vincent Kartheisert, akit a Még egy nap a paradicsomban című filmben láthattunk James Woods és Melanie Griffith oldalán, illetve a Dannyt alakító Taryn Manninget, aki epizódszerepet játszott többek közt a 8 mérföld-ben és a Hideghegy-ben, és akit legutóbb az Amanda Peet és Ashton Kutcher főszereplésével készült Szerelem sokadik látásra című filmben láttunk.

A kíváncsiak számára az előzetes mellett lehetőség nyílik a film első tíz percének megtekintésére is, amelyben Mason feszültségektől terhes családi kapcsolatait ismerjük meg, és a fiút nyomasztó visszatérő látomást, amelyben főbe lövi magát. Tanúi lehetünk Mason és Danny első találkozásának is, amelynek nyomán később kibontakozik a problémás szerelem.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK