Vágólapra másolva!
Két régóta várt, sötét hangulatú film előzetese is megtekinthető végre az interneten: az Amerikában júliusban mozikba kerülő, Keanu Reeves főszereplésével készült A Scanner Darklyé, és az áprilisban hozzánk is megérkező Silent Hillé.
Vágólapra másolva!

Nyáron mutatják be az USA-ban Richard Linklater legújabb filmjét, a Philip K. Dick - itthon Kamera által homályosan címmel megjelent - regényén alapuló A Scanner Darkly-t, amelynek második előzetese már megtekinthető az interneten. A filmben ugyanannak az animációs technikának a továbbfejlesztett változatát alkalmazták, amelyet Linklater 2001-es Waking Life című alkotásában: a színészekről készített filmfelvételeket utólag, számítógépes technikával alakították animációvá.

A jövőben játszódó történet főhőse Fred, a kábítószerügyi nyomozó, aki Bob Arctort, a dílert követi, aki egy életveszélyes, súlyosan addiktív drogot terjeszt. A drog hatása, hogy két, egymással ellentétes félre bontja az ember személyiségét, és a két fél persze nem tud egymásról. Ezért Frednek fogalma sincs róla, hogy Bob, a kábítószerfüggő drogkereskedő valójában önmaga.

Fredet Keanu Reeves alakítja, a fontosabb mellékszerepekben Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder és Rory Cochrane animált verzióit láthatjuk. Utóbbi színészt elsősorban a Miami helyszínelők című tévésorozat Tim Speedle nevű állandó szereplőjeként ismerhetjük.

Az A Scanner Darkly hazai bemutatójáról egyelőre nincs hír, viszont egy másik régóta várt, nem kevésbé sötét hangulatú film már tavasszal a hazai mozikba érkezik: a Silent Hill - A halott város-t április 27-én mutatják be nálunk.

A horrorfilmet az a Roger Avary írta, aki Tarantinóval együtt indult az azóta elhíresült kaliforniai videotékából, és aki a Kutyaszorítóban-nak és a Tiszta románc-nak még társírója volt, mielőtt a Ponyvaregény magasságában össze nem veszett a túlzottan nagy arcot növesztő Quentinnel. Bár egykori haverja azóta jelentősen megelőzte hírnév és termékenység tekintetében, az utóbbi években már Avary is letett pár nem lebecsülendő dolgot az asztalra: megrendezte A vonzás szabályai című Brett Easton Ellis-adaptációt, és megírta a Glamoráma forgatókönyvét is.

Forrás: [origo]
Radha Mitchell a Silent Hill - A halott város című filmben

A népszerű videojáték alapján készült Silent Hill-t Christophe Gans, a Farkasok szövetsége alkotója rendezte. A történet azzal kezdődik, hogy Rose (Radha Mitchell - Melinda és Melinda) és kislánya, Sharon (Jodelle Ferland) elindul egy messzi városba, ahol az anya gyógyírt remél találni a kislány orvosok szerint gyógyíthatatlan pszichés betegségére. Silent Hillbe érve Sharon eltűnik, az anya pedig elindul, hogy megkeresse. Rose hamarosan rájön, hogy nagyon furcsa erők működnek a városban, ijesztő lények népesítik be, és egy sötét erő, amely mindent átalakít, ami az útjába kerül.

Rose férjét Sean Bean (A Gyűrűk Ura, Ronin) alakítja, aki a szokásostól eltérően most pozitív figurát formál meg. A sötétséggel szembeni küzdelemben egy rendőrnő lesz Rose segítségére. Őt Laurie Holden játssza, akit tavaly a Fantasztikus négyes egyik mellékszerepében láthattunk.