John Malkovich kikezd a tanítványával

Vágólapra másolva!
A Tapló télapó rendezője jó szokásáshoz híven megint egy nem mindennapi vígjátékot alkotott, amely egy képzőművészeti iskola furcsa világába kalauzol bennünket. Már az interneten a film előzetese, amelyben a tanárt alakító John Malkovichot is láthatjuk, amint épp kikezd az egyik diákfiúval.
Vágólapra másolva!

A Tapló télapó és a Tétova tinédzserek rendezője ismét egy sajátos ízű, némiképp rendhagyó vígjátékkal rukkolt elő: az Art School Confidential egy ifjú képzőművész-aspiráns élményeit meséli el a művészeti iskolában, amely neurotikus diáklányok, nárcisztikus tanárok, alkoholista bukott művészek és egyéb állatfajták kaotikus gyűjtőhelye.

Terry Zwigoff ezúttal is Daniel Clowes képregény-rajzolóval dolgozott együtt, akárcsak a Tétova tinédzserek (Ghost World) esetében, amely szintén Clowes egyik képregényének adaptációja. A két történet hasonlít annyiban egymásra, hogy főszereplői mindkettőnek az őket körülvevő társas közegbe beilleszkedni nem tudó és nem akaró, érzékeny fiatalok.

Az Art School Confidential főhőse Jerome, aki osztálytársai hamisságával és saját őszinte önkifejezésének elutasítottságával küszködik, miközben természetesen csajozni is szeretne. Jerome-ot Max Minghella - Anthony Minghellának, Az angol beteg rendezőjének a fia - alakítja, aki a mozikban most futó Sziriana-ban George Clooney fiát játssza. Jerome-nak megtetszik Audrey, aki viszont az iskola aktuális sztárművészére bukik, ezért Jerome-nak valami egészen döbbenetes tettet kell végrehajtania, hogy felhívja magára a lány figyelmét. Audreyt Sophia Myles alakítja, őt az Underworld Erikájaként ismerhettük meg.

A tanári kar tagjai közt találjuk a kizárólag háromszögeket festő, de magát hatalmas zseninek képzelő John Malkovich-ot, aki nem csak diákjaként tekint Jerome-ra, a sikertelenségét alkoholba fojtó Jim Broadbentet, és a királynői gőggel rendelkező Anjelica Hustont. Jerome rendezői ábrándokat dédelgető, de kevés tehetséggel rendelkező szobatársát Ethan Suplee alakítja, a Kevin Smith-filmek rendszeres epizódszereplője (emlékezzünk a Shop-show-ból Williamre, aki az istennek sem tudta meglátni a három dimenziós képen a vitorláshajót).

Már megtekinthető az interneten a film előzetese, amelyben megismerkedhetünk az egész díszes kompániával, akikkel az amerikai közönség már április végén közelebbi viszonyba kerülhet, amikor bemutatják a filmet.