Nézzük, miből élnek!

Vágólapra másolva!
Sok múlik a 2006-os nyári szezonon Hollywoodban. A mozik látogatottsága most épphogy megüti a tavalyi szintet, de ez nem ad okot örömre, mert a tavalyi eredmények igencsak gyatrák voltak. Fel kell kötni a gatyát, hatalmas bevételeket produkálni, mert különben a stúdiófőnökök mehetnek vissza a balettba ugrálni. Összeállításunkban azt a nyolc kiemelt szuperprodukciót vesszük szemügyre, amelyeken áll vagy bukik az idei szezon sikeressége. Mától nézheti meg a világ Tom Cruise-t, amint mérgezett egér módjára futkos a Mission: Impossible harmadik részében. Két hét múlva költözik a vásznakra mindenki kedvenc tavaly nyári olvasmánya, A Da Vinci-kód. Nem kell sokat várni és visszatér Superman, megint jönnek az X-Men mutánsai, no meg Johnny Depp kalózruhában. Tévésorozatok közül idén a Miami Vice lesz leporolva, kapunk továbbá egy hajós katasztrófafilmet és egy autós rajzfilmet is. Tessék moziba menni, amíg lehet!
Vágólapra másolva!

Mission: Impossible III.
Rendező:
J. J. Abrams
Szereplők: Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames, Laurence Fishburne, Billy Crudup, Michelle Monaghan, Jonathan Rhys-Meyers, Keri Russell, Maggie Q
Bemutató: 2006. május 4.
Forgalmazó: UIP Dunafilm


Mi a sztori? Ethan Hunt ügynöknek élete eddigi legveszélyesebb ellenfelével kell szembenéznie az Owen Davian nevű fegyverkereskedő személyében.

Honnan a nagy ötlet? A sokadik bőrt nyúzzák már a Mission: Impossible témáról: az eredeti, '66-os tévésorozatot követte a '88-as remake, majd az első mozifilm Tom Cruise-zal '96-ban, a második 2000-ben, és most a harmadik. Nem hibáztatjuk a Paramount Picturest és Cruise-t, akinek Cruise/Wagner Productions nevű cége szintén részt vesz a film gyártásában, hogy ismét belekóstolnának a korábbi sikerekbe: az első két rész összesen nagyjából 1 milliárd dollár bevételt hozott világszerte.

Bíztató jelek: Az első két rész a világ legütősebb akciófilmjei közé tartozik, ezért bízhatunk benne, hogy a produceri csapat most sem adja alább. Cruise ellenfelét is tökéletesen választották ki: Davian nem más, mint az idén Oscar-díjassá avanzsált Philip Seymour Hoffman, aki már a Boldogságtól ordítani-ban bizonyította, hogy remekül passzolnak neki az erkölcstelen figurák.

Rossz ómenek: Köztudott, hogy Tom Cruise az elmeháborodottság nyilvánvaló jeleit mutatja az utóbbi egy-két évben (kulcsszavak: szcientológia, kanapé, magzatburokevés), aggódunk, hogy állapota színészi és produceri teljesítményére is rányomta a bélyegét.

Olvasd el kritikánkat a filmről!