Uma Thurman mégsem olyan szuper

Vágólapra másolva!
Miközben a karib-tengeri kalózok diadalmenete folytatódik, a Hatodik érzék rendezője és Uma Thurman otthon zokog: új filmjeik jókorát hasaltak.
Vágólapra másolva!

A Karib tenger kalózai - A holtak kincse a harmadik hétvégéjén is remekül teljesített az amerikai mozikasszáknál, olyannyira, hogy simán lenyomta a héten bemutatott négy másik filmet, és újabb rekordot döntött. A jelenleg 321,7 milliós bevételnél tartó film 16 nap alatt lépte át a 300 milliós határt, és ezzel lekörözte az eddigi csúcstartó Star Wars III-at, amely 17 nap alatt vitte véghez ugyanezt.

A hamarosan nálunk is moziba kerülő Monster House (augusztus 17-én mutatják be Rém rom címmel) című animációs film, amely egy emberevő házról szól, a második helyet tudta megkaparintani magának a listán a kalózok mögött. A 23 milliós nyitást a forgalmazó Sony sikerként könyvelhette el, mivel maximum 20 milliós bevételre számítottak.

A hétvége egyik nagy vesztese a Hatodik érzék és a Jelek rendezője, M. Night Shyamalan. Lány a vízben (hazai bemutató: szeptember 7.) című fantasyjét korántsem fogadta olyan lelkesedéssel a közönség, mint legutóbbi alkotását, A falu-t: az akkori 50,7 millió helyett most csak 18,2 milliót sikerült összeszedni, ami a toplista harmadik helyére volt elég. A szörnyekkel megtűzdelt esti mese A falu-ban feltűnt Bryce Dallas Howard, és a Kerülőutak Paul Giamattija főszereplésével készült, és a vetítés után a mozilátogatók körében végzett felmérés szerint nem nyűgözte le túlzottan a közönséget.

A hétvége másik nagy bukását A szuper exnőm című komédia produkálta Uma Thurmannel és Luke Wilsonnal a főszerepben. A Szellemirtók alkotója, Ivan Reitman ezúttal úgy tűnik, mellényúlt: filmje a romantikus komédia és a szuperhősfilm műfajának szerencsétlen kereszteződése, és állítólag kicsit sem vicces. Az alkotás csak 8,7 millió dollár bevételre tett szert, és ezzel a hetedik helyre került a listán.

Forrás: [origo]
Brian O'Halloran (Dante) és Jeff Anderson (Randal) a Clerks 2-ben

Kevin Smith több mint tíz év után elkészítette kultikus első filmje, a Shop-stop (Clerks) folytatását, amelyben ismét a léhűtő Dante és Randal kalandjait követhetjük. A mindössze 5 millió dollárból készült alkotást - eltérően Smith korábbi filmjeitől - erőteljes reklámkampánnyal harangozták be (amely részben a filmben szereplő szexi Rosario Dawson mutogatásán alapult); ehhez képest csak gyenge közepesnek tekinthető a 9,6 milliós bevétel, amellyel a Clerks 2 nyitott, és amely a toplista hatodik helyének megszerzésére volt elegendő. Ha viszont a szájhagyomány kedvez a filmnek, a következő hetekben még jócskán gyarapodhat ez az összeg.