Esti mese a Hatodik érzék rendezőjétől

Vágólapra másolva!
Befejeződött M. Night Shyamalan új filmjének, a Lady In The Waternek a forgatása. Az Amerikában jövő év júliusában mozikba kerülő mese előzetese már megtekinthető az interneten.
Vágólapra másolva!

Az előzetes csak a cselekmény igazi beindulásáig nyújt betekintést a filmbe: Cleveland Heep, egy társasház gondnoka szokásos napi rutintevékenységeit végzi, kitisztítja az eldugult lefolyót, egyenruhájában tesz-vesz, gondoskodik róla, hogy a lakók életét semmi se zavarhassa meg. Éjszaka kis házába visszavonulva pihen egyedül, amikor arra lesz figyelmes, hogy valaki vagy valami a kerti medencében lubickol. Kimegy, hogy megtudja, ki az illetéktelen behatoló, és zseblámpájával belevilágít a vízbe.

Idáig tart az előzetes, de az igazi mese ezután kezdődik: a Hölgy, akire Cleveland a vízben rátalál, egy mesefigura, aki megpróbál a mi világunkból a sajátjába visszajutni, de ez nem olyan könnyű, mert útközben sok veszély leselkedik rá. A gondnok megpróbál segíteni a lánynak, s közben a ház lakóival együtt rájön, hogy ők maguk is egy mese szereplői. No és persze Cleveland a kalandok során bele is szeret a lányba.

A mesébe csöppenéséig magányos-unalmas életet élő gondnokot Paul Giamatti alakítja, aki tavaly a Kerülőutak alkesz írójának szerepében lopta be magát azoknak a nézőknek a szívébe, akik korábbi epizódszerepeiben (Ember a holdon, Nincs alku) nem figyeltek fel rá. A meselány Bryce Dallas Howard, aki már másodszor dolgozik együtt Shyamalannal, A falu vak főhősnőjét is ő alakította. A látvány minden bizonnyal nem fog kívánnivalót hagyni maga után, mivel a filmet korunk egyik legnagyszerűbb operatőre, Wong Kar-Wai állandó alkotótársa, Christopher Doyle fényképezte.