Brad Pitt egyre csak fiatalodik

Vágólapra másolva!
Új filmjében Brad Pitt napról napra fiatalodik, majd beleszeret Cate Blanchettbe. A Fitzgerald-novellán alapuló alkotást a Harcosok klubja rendezője készíti.
Vágólapra másolva!

David Fincher, a Harcosok klubja alkotója és Brad Pitt újra együtt dolgoznak: Pitt elvállalta a főszerepet a régóta tervezett The Curious Case of Benjamin Button című filmben, melyet Fincher rendez. A forgatás ősszel kezdődhet el, miután Pitt végzett a jelenleg forgatás alatt álló Ocean's Thirteen-nel.

A film A nagy Gatsby írójának, F. Scott Fitzgeraldnak a novelláján alapul, és főhőse egy ötvenéves férfi, aki egyszer csak elkezd fiatalodni. Benjamin amúgy is furcsa helyzetét nehezíti, hogy beleszeret egy harmincéves nőbe. A nőt Cate Blanchett alakítja majd a filmben, aki szerintünk tökéletes választás volt a szerepre, hiszen Pitt és Blanchett már az idei Bábel című drámában is szívszorítóan hiteles párost alakított a vásznon.

A novellát egyébként már vagy tíz éve próbálják megfilmesíteni, de most a két sztárral és Fincherrel a nyeregben minden valószínűség szerint tényleg vászonra kerül a mű. Ráadásul a forgatókönyvíró is tekintélyes alkotó: a Bennfentes-t és a München-t is jegyző Eric Roth. Fincher akkor tud nekilátni a munkának, amikor befejezte Zodiac című filmje forgatását, amely egy San Franciscó-i sorozatgyilkos utáni reménytelen hajszáról szól Jake Gyllenhaal és Robert Downey Jr. főszereplésével.