Jodie Fosteren elhatalmasodik a bosszúvágy

Vágólapra másolva!
Neil Jordan véres thrillert forgat Jodie Foster főszereplésével, amelyben az Oscar-díjas színésznő egy támadás bosszúszomjas áldozatát alakítja. A filmben Lenny Kravitz szépséges lánya színésznőként debütál.
Vágólapra másolva!

Neil Jordan jelenleg New York-ban forgatja legújabb filmjét, amely egy sötét thriller lesz Jodie Foster főszereplésével. Talán első hallásra meglepő, hogy a tavalyi édes-mesés Reggeli a Plútón-t követően máris ennyire más területre kalandozik az ír rendező, de aki még emlékszik pályája kezdetére, az valószínűleg nem csodálkozik ezen: már '82-es első filmjében, az Angyal-ban is központi szerepet játszott a gyilkosság és bosszú témája, amely az új, The Brave One című filmben ismét terítékre kerül.

Foster egy Erica Bain nevű New York-i rádiós műsorvezetőt alakít, aki vőlegényével együtt támadás áldozatául esik, amelyben a férfi meghal, a nő pedig súlyosan megsérül. Erica nem tudja feldolgozni a tragédiát és egyszemélyes bosszúhadjáratra indul: éjszakánként az utcákat járva keresi a tetteseket, hogy elégtételt vegyen rajtuk. Egy idő után persze a rendőrség is felfigyel Erica ténykedésére, és egy leharcolt nyomozót (Terrence Howard) állítanak rá. A történet során a nyomozónak és a bosszúszomjas nőnek is nehéz erkölcsi döntéseket kell meghoznia.

A filmre már csak azért is nagyon kíváncsiak vagyunk, mert a tizennyolc éves Zoe Kravitz, Lenny Kravitz és Lisa Bonet lánya is játszik benne. A bemutatóra jövő őszig kell még várnunk.