Film készült a United Airlines elhíresült 93-as járatáról, amely 2001. szeptember 11-én negyven utasával lezuhant Pennsylvaniában. Az előzetes már megtekinthető az interneten.

A torokszorító előzetesben megelevenednek 2001. szeptember 11. eseményei. Aznap négy repülőgépet térítettek el az al-Kaida öngyilkos merénylői Amerikában. Mint köztudott, két gép belerepült a World Trade Center tornyaiba, egy gép a Pentagonnak ütközött, a negyedik viszont nem érte el a terroristák által tervezett célpontját Washingtonban, hanem mintegy 150 mérfölddel odébb lezuhant a pennsylvaniai Shanksville mellett.

Mivel egyetlen túlélő sem maradt, természetesen nem lehet pontosan tudni, hogy mi zajlott le a gép fedélzetén, de az eltérítése után több utas telefonbeszélgetést bonyolított le a családtagjaival, és a roncsok közt megtalálták a fekete dobozt a pilótafülkében rögzített hangfelvétellel, így ezeknek az információknak a segítségével részben rekonstruálhatók voltak az események, amelyek alapján a film is készült.

A United 93 című film valós időben mutatja be a kb. egy és negyed órán át tartó repülés során történteket, és a készítők nagy súlyt fektettek arra, hogy megpróbálják minél hitelesebben rekonstruálni az eseményeket. A fedélzeten zajló drámával párhuzamosan a földi eseményeket is láthatjuk: a légiirányítók és a hadsereg erőfeszítéseit, hogy megoldják a lehetetlen helyzetet. A film középpontjában az utasok hősiessége áll, akik megpróbáltak betörni az elfoglalt pilótafülkébe, és ezzel arra kényszerítették a terroristákat, hogy tervezett célpontjuk elérése előtt a földnek vezessék a repülőt.

A gép utasainak megformálására szándékosan viszonylag kevéssé ismert (főként eddig csak tévésorozatok kisebb szerepeiben feltűnő) színészeket választottak ki, akik képesek elhitetni a nézőkkel, hogy átlagembereket látnak a vásznon. A film forgatókönyvíró-rendezője Paul Greengrass, aki korábban többek közt a Véres vasárnap-ot és a Bourne-csapdá-t készítette. Az operatőr Barry Ackroyd, aki olyan jellegzetes angol filmeket fényképezett, mint például a Carla dala, a Nevem Joe vagy a tavalyelőtti Még egy csók.

A filmet Amerikában április 28-án mutatják be.