Istenek és istennők

2006.07.19. 15:17

Született: 1965. augusztus 12. (Alexandria, Minnesota)

Nemzetiség: amerikai

Miért imádjuk? Peter Krause-t szép lassan zárjuk a szívünkbe: először csak szimpatizálunk vele, aztán észrevesszük mennyire helyes, majd egy nap már  azon kapjuk magunkat, hogy alig várjuk, hogy újra láthassuk gyönyörű mosolyát kedvenc sorozatunk aktuális epizódjában.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Peter Krause-ról!

Honnan ismerheti a magyar? A Sírhant művek (Six Feet Under) című zseniális sorozatból, ahol a Fisher család idősebbik fiát, Nate-et alakítja, aki bár megpróbál a családi temetkezési vállalkozás elől elmenekülni, ám apja halála után kénytelen beszállni ő is a közös bizniszbe. Az 5 évad során Nate karaktere megy át a legnagyobb jellemfejlődésen, ezért ő az, akiért mindvégig a legjobban izgulunk.

Kötelező Peter: A Sírhant művek minden idők egyik legjobb tévésorozata. A szereplők mind nagyszerű karakterek, és amellett, hogy egyáltalán nem szokványos életük résztvevőivé válunk, epizódonként lassan megtanuljuk elfogadni azt, hogy nem biztos, hogy a halál után nincs élet. Legalábbis a rokonok számára. Szerencsére a Sírhant művek Magyarországon is megtekinthető, sőt az öt évadból négy már DVD-n is megjelent.

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Peter Krause-ról!

Peter rajongóinak kihagyhatatlan, a sajnos Magyarországon forgalomba nem került, We Don't Live Here Anymore című szerelmi dráma, ahol olyan kiváló partnerekkel játszik együtt, mint Naomi Watts, Laura Dern és Mark Ruffalo. A film két közeli barátságban lévő házaspáron keresztül mutatja be, hogy milyen érzelmi viharokat okoz, ha hűtlenkedünk vagy éppen a párunkat kapjuk hűtlenségen.

Néznivaló:  Ezen a hivatalos weboldalon megtekinthető a We Don't Live Here Anymore filmelőzetese.

Hallgatnivaló: A Sírhant művek sorozatnak két filmzene válogatás CD-je is megjelent, tele jobbnál-jobb számokkal, azonban számomra érthetetlen oknál fogva lemaradt az egyik legszuperebb szám a válogatásokról. Szerencsére itt meghallgathatod: The Pernice Brothers: Baby in Two (negyedik évad, első rész)

Forrás: [origo]
Nézz még több képet Peter Krause-ról!

Kattintanivaló: Sajnos Peter Krause-nak nincsen se magyar, se külföldi rajongói oldala, ami egy igen súlyos hiányossága a világhálónak.

Fogadjunk, hogy nem tudtad! Nem véletlen, hogy Petert gyakran láthatjuk futni filmjeiben, ifjúkorában ugyanis aktívan atletizált, sőt még szertornázott is. Aztán egy szerencsétlen baleset miatt derékba tört a sportkarrierje, de a mai napig nagyon sokat sportol, főleg hegyet mászik. Első színpadi próbálkozására a középiskolai évek alatt csak azért került sor, mert ezzel akart imponálni egy lánynak.

Fogarasi Zsuzsi

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK