A multiplexek kedvenc komédiái szerint az amerikai tinédzserek pirospozsgásak, jó kedélyűek, sportosak és talpraesettek. Szinte külön műfajnak tekinthető azonban az amerikai álom leleplezését a tizenévesek körében végző irányzat, akik szerint a valóság igen messze esik a Spinédzserek vagy az Amerikai pite világától. Szülő legyen a talpán, aki összeállításunk következő sátánfajzatait megzabolázza!

Rendező: Barbara Kopple

Szereplők: Anne Hathaway, Bijou Philips, Shiri Appleby, Michael Biehn, Joseph Gordon Levitt

Forrás: Warner Home

Kedves naplóm...!: A forgatókönyvet Jessica Kaplan írta, aki 24 éves korában repülőszerencsétlenség áldozata lett, még mielőtt a forgatás elkezdődött volna. A filmet neki dedikálták, a végső simításokat pedig az Oscar-díjas Stephen Gaghan (Traffic, Sziriana) végezte el a nyersanyagon, akitől felépült drogfüggőként nem állt távol a megjelenített szubkultúra.

A szerető családi fészek: Megszokott látvány a seggközépig lecsúsztatott nadrágos kamaszok és a Beyoncénak öltözött bakfisok látványa nálunk is, hát még Los Angelesben! A hiphop-rajongó tinik teli torokkal üvöltik együtt 50 Centtel és kevésbé ismert társaival, hogy "szitává lőlek, te mocskos geci!", de az Ámok főhősnői ennél közelebb is szeretnének kerülni a rajongott életformához. A Los Angeles-i latin gettóban ez jobban is sikerül a tervezettnél.

Téma a szülőire: A hangulatos gettóparti valóban hasonlatos egy Jay-Z videokliphez, és a tequila is határozottan jól csúszik a lányoknak, de a hátsó szobákba vonuló 150 kilós dílerek már nem csak lötyögni akarnak. A főszerepet alakító Anne Hathaway (A neveletlen hercegnő) végleg elbúcsúzik a jókislány-szerepkörtől, a film pedig elég kiszámítható módon ad választ arra, hogy miért rendeltek haza a szüleink mindig éjfélre tinédzserkorunkban.

    

Forrás: WarnerÖt darabot sorsoltunk ki az Ámok című film DVD-változatából azok között, aki szerint Anne Hathaway a Brokeback Mountain című filmben lovagolt nemrég egy piros kalapban. Tehát azokról az emberekről beszélünk, akik az A) választ küldték be. 

A több mint 900 helyes megfejtő közül a véletlengenerátor a következő öt nevet dobta ki: Bakos József, Győrffy Éva, Horner Erika, Kabai Bálint, Veigl Helga

Gratulálunk a nyereményhez, a többieknek pedig köszönjük, hogy velünk játszottak! Aki most nem nyert DVD-t, ne szomorkodjon, mert például megnézheti premier előtt a Verdák című rajzfilmet...