Natalie Portmant lefejezik

2006.06.21. 12:48

Portman Boleyn Annát, VIII. Henrik angol király második feleségét játssza majd egy előkészítés alatt álló történelmi drámában. A királyt Eric "Hulk" Bana alakítja.

A huszonöt éves színésznőnek előző filmszerepe, a V mint vérbosszú kedvéért még csak hosszú fürtjeitől kellett megválnia, hogy kopaszon hiteles politikai fogoly lehessen, legújabb filmjében azonban már egész fejétől megszabadítják majd. Na jó, lehet, hogy mégsem, mindenesetre Portman elvállalta az 1536-ban lefejezett angol királyné, Boleyn Anna szerepét a The Other Boleyn Girl (A másik Boleyn lány) című filmben.

A kosztümös dráma Philippa Gregory történelmi regényén alapul, amelynek középpontjában Anna és nővére, Mária versengése áll az angol király kegyeinek megszerzéséért. VIII. Henriket a tavalyi München-nel végképp világsztárrá avanzsáló, korábban a Hulk-ban feltűnő Eric Bana alakítja majd. A rendező Justin Chadwick lesz, aki eddig csak televíziós produkciókon dolgozott. A forgatás szeptemberben kezdődik majd Európában.

A projekt érdekessége, hogy egyszer már megfilmesítették ugyanezt a regényt, igaz, csak tévéfilmként, amelyet 2003-ban a BBC készített. Akkor Natascha McElhone és Jodhi May alakították a főszerepeket. Az új filmmel kapcsolatban egy dolog biztos: Natalie Portman tökéletes választásnak tűnik a királyné megformálására, aki híres volt szép, sötét szeméről.

Portmant legközelebb a Goya's Ghost című Milos Forman-filmben láthatjuk majd, amelyben a spanyol festő múzsáját alakítja (Goyát Stellan Skarsgard formálja meg), akit tévesen eretnekséggel vádol meg az egyház. Bana Curtis Hanson (Szigorúan bizalmas, 8 mérföld) év végén bemutatásra kerülő, Lucky You című filmjében lesz majd látható, amelyben egy barátnője húgával viszonyt folytató pókerjátékost alakít Drew Barrymore oldalán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK