Johnny Depp nem érte utol a jediket

2006.07.24. 17:23

A Karib-tenger kalózai 2 itthon is jól indított a mozikban, de közel sem bizonyult olyan népszerűnek, mint a tengeren túl: nálunk még mindig messze a Star Wars III. vezeti a mindenkori mozijegy-eladási listát.

A várva várt kalózok valóban jelentős tömeget vettek rá a hétvégén, hogy a hőség ellenére moziba látogasson: a fővárosban 61 ezren, országosan 112 ezren nézték meg A holtak kincsé-t. Bár az eredmény tagadhatatlanul szép, különösen az első részhez hasonlítva, amelynek nézőszámát sikerült csaknem megduplázni, a siker közel sem akkora, mint a tengerentúlon, ahol a kalózok a Star Wars III. eredményeit is túlszárnyalták. Nálunk A Sithek bosszúja 126 ezer nézővel nyitott, tehát a kalózok közel sem teljesítettek olyan jól, mint George Lucas filmje.

A 61 ezer néző az idei év eddigi 4. legerősebb fővárosi rajtját jelenti, tehát itthon egyelőre korántsem biztos, hogy ez az alkotás lesz az év legsikeresebb filmje (Amerikában ugyanez igencsak valószínűnek tűnik), bár a szünidőben moziba látogató családok még jó ideig jelentős nézőutánpótlást jelenthetnek az alkotás számára.

A héten bemutatott másik két film egyike sem került fel a tízes toplistára. A Napola - a Führer elit csapata című második világháborús drámát mindössze 613-an tekintették meg (a legutóbbi hasonló alkotás a hazai mozikban a Sophie Scholl volt, amely nem egészen 1000 nézővel nyitott), a Gael García Bernal főszereplésével készült The King-et pedig csak 271-en nézték meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK