Nagyon úgy tűnik, hogy Jack Black két dolgot sosem fog megunni: a marháskodást és a rockzenét. Kyle Gass-szal alapított együttesük, a Tenacious D már eleve ennek a két elemnek a kombinálására épül, de most a páros az őrültködés következő szintjére lépett, és filmet csinált a banda fiktív történetéről.

Black és Gass több mint húsz éve ismerkedtek meg, állítólag eleinte egyáltalán nem bírták egymást, aztán mégis összehaverkodtak, Gass megtanította Blacket gitározni, és megalapították Tenacious D nevű rockegyüttest, amelynek szólógitárosa Gass, énekese Black. Eddig még csak egy albumot adtak ki, a 2001-es Tenacious D-t, amelyen többek közt a Nirvana egykori dobosa, Dave Grohl is közreműködött.

A banda fiktív történetét elmesélő Tenacious D in "The Pick of Destiny" című zenés vígjáték arról szól, hogy Black és Gass hogyan alapítja meg a kétfős zenekart, amellyel a világ legsikeresebb rockzenészeivé szeretnének válni, és hogyan próbálják megszerezni azt a varázserejű gitárpengetőt, amelynek a segítségével álmukat valóra válthatják. A forgatókönyvet hárman írták Liam Lynchcsel, aki egyben a film rendezője is.

Akárcsak Black és Gass, Lynch is rendelkezik zenei és filmes múlttal is: személyesen Paul McCartney-tól tanult gitározni, több lemeze is megjelent, és ő rendezte a Sarah Silverman nevű komikus Jesus is Magic című zenés filmjét, valamint a Tenacious D Tribute című számához készült videóklipet is.

A pihent agyú előzetesből - ha eddig nem tudtuk volna - megtudhatjuk, hogy a Tenacious D a világ legjobb zenekara, és ez a film lesz a világ legjobb filmje. Kóros unatkozás esetén ajánlható a hasznos információkat garantáltan nem tartalmazó hivatalos honlap megtekintése is, amelyen elképesztő hülyeségeket találhatunk: három hírműsort egyenesen a pokolból, és egy rövidfilmet, amelyben a rendezőt láthatjuk, aki beszámol az ördögnek a forgatás állásáról, megígéri neki, hogy betartja a határidőket, és biztosítja arról, hogy büszke lesz majd a végeredményre.

Forrás: [origo]
Kyle Gass és Jack Black a filmben

A filmet Amerikában november 17-én mutatják be, hazai bemutatóról egyelőre nem tudunk.