David Gordon Green rendező és a 40 éves szűzért felelős csapat oszlopos tagjai közös komédiára készülnek, amelyben két füvezgető srác akarata ellenére súlyos drogügybe keveredik.

Rovatunk rendszeres olvasói tudhatják, hogy a hazánkban alig ismert, ifjú David Gordon Green (All the Real Girls, Áramlat) kedvenc rendezőink egyike, akinek filmjeit és különösen azok legszebb romantikus pillanatait kimozdíthatatlanul szívünkbe zártuk. Az eddig főképp független filmekben utazó Green most fejezte be Snow Angels című kisköltségvetésű drámája forgatását, amelyben Sam Rockwell (a Galaxis útikalauz stopposoknak Zaphod Beeblebroxa) szétesőfélben levő családjával, egykori bébiszitterével (Kate Beckinsale) és egy gyilkossággal birkózik a téli Pittsburgh-ben.

A Variety híre szerint Green következő filmjét a Columbia filmstúdió égisze alatt készíti, de a projektben részt vevő alkotók neveit látva egészen biztosak vagyunk benne, hogy nem "tipikus" stúdiófilmre számíthatunk. A The Pineapple Express címet viselő komédiában Green mellett az a társaság vesz részt, akiknek a 40 éves szűz-et, illetve az itthon sajnos nem vetített Freaks & Geeks és az Undeclared című tévésorozatot köszönhetjük.

A történet, melyet Seth Rogen és Evan Goldberg írt, két cimboráról szól, akik nem vetik meg a füves cigit, és véletlenül belekeverednek egy drogkereskedő banda sötét ügyeibe. Az egyik főszerepet maga Rogen (ő volt Carell figurájának vörös szakállas kollégája a 40 éves szűz-ben) alakítja, partnere pedig a Rogenhez hasonlóan a Freaks & Geeks-ben edződött James Franco lesz, akit azóta Pókember elszánt ellensége, Harry Osborn szerepének köszönhetően az egész világ megismert. A film producere Judd Apatow (40 éves szűz, Taplógáz) és Shauna Robertson lesz, a forgatás a tervek szerint jövő év elején indul.

Green egy másik filmje is régóta tervbe van véve: ha minden igaz, ő rendezi John Kennedy Toole Tökfilkók szövetsége című regényének adaptációját, melynek nem e világra való ideákat őrző főhősét a legújabb hírek szerint (az egyébként szintén Apatow-közeli) Will Ferrell alakítja majd. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a projekt mikor valósulhat meg.