Clooney és De Niro francia zsaruk bőrébe bújnak

Vágólapra másolva!
Újabb remek francia filmet emelnek át Amerikába: néhány hónapon belül kezdik forgatni a 36 (36 Quai des Orfevres) című, nagy sikerű zsarusztori remake-jét New Yorkban.
Vágólapra másolva!

Marc Forster (Szörnyek keringője, Én, Pán Péter, Maradj!) a Production Weekly híre szerint Robert De Niro mellett George Clooneyt is szerződteti a 36 (36 Quai des Orfevres) című francia zsarumozi amerikai remake-jének egyik főszerepére. Az eredetit, Olivier Marchal izgalmas, sötét tónusú rendőrdrámáját 2005 áprilisában mutatták be a magyar mozik Gerard Depardieu és Daniel Auteuil főszereplésével.

A nyolc César-díjra is jelölt filmben két elszánt nyomozó próbál elkapni egy brutális rablóbandát, csakhogy a hajsza közben egymással is meg kell küzdeniük: feletteseik elmés döntésének értelmében azt nevezik majd ki kettejük közül magasabb posztra, akinek sikerül végre kézre keríteni a veszedelmes rablógyilkosokat. A két rendőr életét pokollá változtatja a több éven át tartó, elkeseredett vetélkedés.

Forster ezt a sztorit ülteti most át a New York-i utcák forgatagába De Niróval és Clooneyval a két zsaru szerepében. Az amerikai változat forgatókönyvét Dean Georgaris, A felejtés bére és a szintén remake A mandzsúriai jelölt írója jegyzi. Az amerikai forgatás még az idén elkezdődik. Forsternek nem lesz könnyű dolga visszaadni a francia változat szikár hitelességét: Olivier Marchal tizenkét évig rendőrtisztként dolgozott, mielőtt színész-rendezőnek állt; a 36 sztoriját a francia rendező megtörtént események alapján írta meg.