Megmondjuk, mit nézzél

Vágólapra másolva!
Izgalmas hónapok állnak előttünk a hazai mozik filmtermését illetően: visszatér Rocky, Pókember és Ben Affleck, támad Clint Eastwood amerikai és japán zászlóalja is, csakúgy, mint Beyoncé hangszálai. Ötcsillagos alkotásokat kapunk egy bizarr szörnyekkel teli labirintusról és az angol királynőről, majd eléri vásznainkat a szexuális forradalom, valamint Jack Sparrow kapitány utolsó bárkája. Átfogó összeállításunk 12 csokorba gyűjti össze a 2007 első félévéhez fűződő elvárásokat és premieridőpontokat.
Vágólapra másolva!

Az LSD-víziókhoz hasonlító agymenések kedvenc inspirációja máig követőket vonz a filmvilágban. A legnyilvánvalóbb párhuzamra A Faun labirintusá-ban bukkanhatunk, ahol a föld alatti meselények közel sem olyan félelmetesek, mint a spanyol polgárháború első éveinek szadista tisztjei - az év egyik legjobb filmje március 8-tól látható a magyar mozikban.

Forrás: [origo]
Az alvás tudománya | Gael García Bernal, Charlotte Gainsbourg


A lenyűgöző képi világ francia úttörője, Michel Gondry egy élénk kreativitású, szeretetéhes balek (Gael García Bernal) történetével tér vissza, aki csak fantáziavilágban tudja meghódítani a szomszéd lányt. Az ötletes, de fárasztó Az alvás tudományá-t az Egy makulátlan elme örök ragyogása rajongói borítékolhatóan imádni fogják, de kora tavaszi randikhoz (március 15.) bárkinek ideális választás.

Forrás: [origo]
Fur | Nicole Kidman és két gyerkőc


A szomszédban kalandozik Diane Arbus fotóművésznő is, akinek képzelt portréjába napjaink két legjobb színésze, Nicole Kidman és Robert Downey Jr. lehel életet. Downey Jr. szörnyprém mögött is lenyűgöző, Kidman pedig újra bebizonyítja, hogy nem csak Hollywood legdrágább, de legbátrabb színésznője is. A bátorság nem ragadós - nálunk csak DVD-n kerül bemutatásra májusban a Fur.