Vágólapra másolva!
A Bábel című, hét Oscar-díjra jelölt filmben a marokkói kecskepásztor sorsa összefonódik a japán yuppiéval, a mexikói bébiszitteré a süketnéma tinilányéval, ráadásul Cate Blanchett itt nyújtja a világ legjobb szöveg nélküli alakítását. Válaszolj egy könnyű kérdésre és premier előtt megnézheted az [origo] filmklubban!
Vágólapra másolva!

Alejandro González Inárritu harmadik nagyjátékfilmjében megkapjuk ugyanazt a vibráló intenzitást, amivel a Korcs szerelmek-ben bemutatkozott, és azt az érzelmességet, amit a 21 gramm-ban tett magáévá. A Marokkóban, az Egyesült Államokban, Mexikóban és Japánban játszódó sokszereplős történet külön-külön szálai végül lazán összeérve bontják ki a film mondanivalóját: mindannyian egymástól függünk, még ha néha nagyon nehezen is értjük meg egymást.


A Bábel főszereplőinek egy része teljesen ismeretlen, a puskával játszó marokkói tinédzsereket vagy a mexikói esküvő vendégseregének tagjait még nemigen láthattuk a vásznon, de Inárritu néhány sztár figuráját is beleszőtte globális szőnyegébe: Brad Pitt és Cate Blanchett házaspárt játszik, akik kapcsolatukat marokkói nyaralás keretében próbálják helyrehozni, azonban tervük tragikusan félresiklik. Blanchett pár mondatos szerepét velőig hatoló, megrázó hitelességgel adja elő, pusztán az ő néhány jelenetéért muszáj megnézni ezt a filmet. A mexikói szálban (a Korcs szerelmek-kel befutott ) Gael García Bernal képviseli a sztárvonalat, de nem feledkezhetünk meg a bébiszittert játszó Adriana Barrazáról sem, akit éppen most jelöltek Oscar-díjra az alakításáért, valamint a japán részben süketnéma, lázadó kamaszlányt alakító Rinko Kikucsiról, aki szintén begyűjtött egy jelölést.


Inárritu egy interjúban így beszélt filmjéről: "Napjainkban a világ minden egyes polgárára ható jelenség, amellyel együtt kell élnünk, hogy az országok, vallások és etnikumok félreértik egymást. Itt ez történik a figurák között is. Miközben a férjeknek és a feleségeknek, a gyerekeknek és a szülőknek nehezükre esik kommunikálni egymással, a világméretű közösség ugyanezzel a problémával küszködik. Úgyhogy én az intim helyzetből kiindulva haladtam a globális felé."

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

Benicio Del Toro gázolta el Naomi Watts családját a 21 gramm című filmben.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt február 6-án kedden 19 órára a Palace MOM Park mozi 8-as termébe (1123 Budapest, Alkotás út 53.):

Balpataki Fruzsina, Boros Katalin, Bősz Levente, Buzgán Attila Bence, Cziráki Ágnes, Dávid Attila, Ecker Magdolna, Együd Miklós, Erdei Anikó, Falusi Katalin, Fekete Katalin, Fisher Brenda, Gara Imre, Gyárfás Krisztina, Hegyi Katalin, Heksch Rita, Hóka Krisztina, Holczinger Norbert, Horváth Ákos, Huber István, Ignacz Bernadett, Intze Hunor, Karácson Gizella, Kazinczy Valéria, Kelemen Zsuzsa, Keszei Róbert, Király Katalin, Király Nóra, Kóczán Gábor, Koczó Réka, Kózel Zsuzsi, Ködöböcz Pál, Láng Eszter, Lusztig Péter, Maria Lucero Carreon Alviso, Nagy György, Nógrádi Diana, Odze Katalin, Oláh Gabriella, Plentner Kati, Rácmolnár Sándor, Rajz Tímea, Regős Judit, Schalkhammer Judit, Simon Ádám, Suder Zsuzsanna, Sujbert Anna, Szatai Miklós, Szathmári Nóra, Szepesi Mariann, Torma Dóra, Tóth Mónika, Tripolszky Orsolya, Vodli Beáta, Vörös Judit

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!