Vágyak és pisztolyok

Vágólapra másolva!
A hat filmbemutató fele francia: a fantáziamester álmodik, a komédiacsináló biztosra megy, az elsőfilmes kísérletezik. Amerikában eközben ismét öl a sorozatgyilkos, Isten újra tíz csapással büntet és a maffiózók is egymásnak esnek.
Vágólapra másolva!

La Science des reves - 2006
Előzetes | Honlap | Hol/Mikor játsszák

Forrás: [origo]

Miről szól? Stéphane Párizsba költözik, ahol szert tesz egy unalmas melóra, három bolondos kollégára, valamint egy Stéphanie nevű bájos szomszédlányra, akivel az álmok, vágyak és fantáziák filcállatokkal tarkított útvesztőjében bolyonghat.

Ki a rendező? Az egyik legeredetibb élő rendező, Michel Gondry csinálta a filmet, akinek rengeteg ötletes videoklipet köszönhetünk, meg persze az Egy makulátlan elme örök ragyogásá-t is.

Kik a szereplők? Stéphane-t a döbbenetesen tehetséges Gael García Bernal alakítja, aki bénázó álmodozóként épp olyan hiteles, mint például csábító transzvesztitaként (Rossz nevelés) és érzelemmentes gyilkosként (The King). Stéphanie-t az énekesként is ismert Charlotte Gainsbourg játssza, akit legutóbb a Lemming című marhaságban láthattunk, de még azt is feldobta kicsit.

Kinek ajánljuk? Ha az Egy makulátlan elme... bejött, ezt egyenesen imádni fogod, de ha netán még nem láttál Gondry-filmet, akkor is ajánljuk: egyszerre érzékeny és nagyon vicces a film, garantáltan benne van a Magyarországon idén forgalmazott top 5-ben.

Mit mondunk még a filmről? Az álom tudománya című film nagyszerű animációs betétekkel magyarázza az álom és valóság között hányódó felnőttek gyermeki lelkét. A három nyelven forgatott szürreális szerelmi történet kedves film lett, de nem lehet nagyon komolyan venni. Olvasd el dr. Igó kritikáját!

Mit mond az alkotó a filmről? Michel Gondry francia rendező a kilencvenes évek közepétől innovatív videoklipjeivel vetette észre magát, majd könnyed eleganciával lépett át a nagypályára. A szokásos hülye magyar címadással sújtott első filmje, a Libidó - Vissza az ösztönökhöz! még nem aratott osztatlan sikert (pedig kiváló az is), de 2004-ben az Egy makulátlan elme örök ragyogásá-val az utolsó kétkedőket is meggyőzte páratlan tehetségéről. Az álom tudománya című új filmje eddigi legszemélyesebb munkája: az életrajzi elemekkel átszőtt forgatókönyvet egyedül írta hat éven keresztül. Március végén telefonon beszélgettünk az akkor éppen Párizsban tartózkodó Gondryval. Olvasd el interjúnkat!